Yunet
 

Društvo

U nedelju obeležavanje seoske slave u Sivcu

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 18. maj 2022. • 00:00 •

U nedelju obeležavanje seoske slave u Sivcu

 

 

 

 

KULA,18.05.2022.- U nedelju, 22.maja, obeležava se seoska slava naseljenog mesta Sivac, posvećena svetom Nikoli. Sekretar Mesne zajednice Sivac, Milenko Rajić, najavio je bogat program povodom slave i iskoristio je priliku da pozove sve građane da dođu u Sivac:

„Posebno mi je zadovoljstvo da, ispred Mesne zajednice Sivac, najavim ovogodišnju seosku slavu. Događaj će biti u samom centru i zbog toga ulicu Arsenija Čarnojevića zatvaramo za saobraćaj, u subotu od 19:00 časova do ponedeljka u 07:00 časova. Što se tiče same seoske slave, ona se održava 22. maja, odnosno u nedelju. U saradnji sa Lokalnom akcionom grupom imamo prodaju domaćih proizvoda, u vremenskom intervalu od 9 do 15 časova. Što se tiče večernjih dešavanja, od 19 časova imamo nastup DJ Box-a, od 20 časova imamo nastup tamburaškog orkestra koji će trajati sat vremena i zatim u 21 čas počinje koncert Dejana Matića. Želeo bih da iskoristim ovu priliku da pozovem sve građane naše opštine u Sivac na druženje i lep provod.“

Kada je reč o samoj slavi, posvećena je svetom Nikoli, a letnja proslava posvećena je prenosu moštiju svetog Nikole u Bari u Italiji 1807. godine. Kada je o Sivcu reč, ovo je ujedno i hramovna slava, pošto je hram u Sivcu posvećen upravo prenosu moštiju ovog sveca.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena