Yunet
 

Društvo

Kramerova ulica u Kuli u znaku starovremenskih automobila

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 4. jun 2022. • 00:00 •

Kramerova ulica u Kuli u znaku starovremenskih automobila

KULA,04.06.2022.- Kramerova ulica u Kuli danas je u znaku starovremenskih automobila. Nešto posle 10 časova uz pratnju mažoretkinja, bubnjarske grupe i starovremenskih motora počela je Međunarodna izložba oldtajmera.

Posetioci su uživali u velikom broju impozantnih oldtajmera, od kojih najstariji datira još iz 1922. godine. Ova manifestacija ima i međunarodni karakter s obzirom da učestvuju automobili iz Mađarske, Slovenije, Hrvtske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Austrije.

Organizatori ove zaista posebne manifestacije su Srpski savez za istorijska vozila i Međunarodni oldtajmer klub Subotica, a pokrovitelji su Turistička organizacija opštine Kula i opština Kula.

 


Ispred Opštine Kula, zahvalnice vlasniku najstarijeg automobila marke Buick sport roadster i Međunarodnom oldtajmer klubu iz Subotice uručio je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je  povodom ovog događaja izjavio da je izuzetan uspeh drugi put organizovati jednu ovakvu manifestaciju i to na međunarodnom nivou, s obzirom su osim starovremenskih automobila posetiocima predstavljeni i oldtajmer motorići Apenci iz Slovenije. Miljanić je naveo da ogroman broj posetilaca danas ukazuje na to da će ova manifestacija postati tradicija. Predsednik je iskoristio priliku da najavi sutrašnju trku Karting trku Kula na kartodromu u  Kuli.

Filip Bjelica, predsednik Međunarodnog oldtajmer kluba Subotica, iskoristio je priliku da podeli svoje impresije današnjom izložbom i da se zahvali lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine na saradnji i podršci istakavši da pregovori sa Turističkom organizacijom opštine Kula traju još od prošle godine i da su ti pregovori danas iznedrili jednu manifestaciju ovog spektra. Kada su u pitanju planovi za budućnost Bjelica ističe da će ova izložba svakako postati tradicija s obzirom da je saradnja ovog kluba, lokalne smaouprave i Damjana Miljanića izrazito dobra i obećavajuća.

Nakon svečanog otvaranja i podele zahvalnica posetioci su mogli da razgledaju zaista raritetne automobile i da uživaju u živoj svirci benda koji je nastupio muzikom prigodnom za jednu ovakvu manifestaciju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena