Yunet
 

Društvo

U petak počinje Reginae fest na Malom Staparu

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 15. jun 2022. • 00:00 •

U petak počinje Reginae fest na Malom Staparu

KULA,15.06.2022.-Prvi Reginae fest počinje u petak na Malom Staparu. Osmišljen kao kreativni miks muzike, boravka u prirodi i zdravog načina života, ovaj festival je pionirski poduhvat u našoj lokalnoj sredini. Nešto više o samom konceptu rekaoje Sava Rajić ispred Udruženja „Štrand“ iz Sivca, koje je i organizator manifestacije:

„Mi smo dugo razmišljali o organizaciji jednog ovakvog festivala i sada smo uspeli da organizujemo. To je jedan kulturno-umetnički i ekološko-edukativni festival, koji će biti propraćen trodnevnim logorovanjem ovde na Malom Staparu, u okviru kojeg će biti najviše zastupljen program za decu. Idemo na to da deca ispune vreme na kvalitetan način i iskreno sam ubeđen da ćemo uspeti u tome.“

Program sadrži mnogo toga, a nešto detaljnije o samom festivalskom programu rekao je Aleksandar Ćurić iz već pomenutog udruženja „Štrand“:

„Ova lokacija obiluje raznoraznim sadržajima i mi smo to prepoznali. Na svu sreću i naša opština je dobro reagovala, jer džaba dobra volja ako fali elemenata saradnje i podrške. Najveći akcenat je na edukaciji, da bi se deca odvojila od mobilnih telefona i od droge. Biće zastupljeni dizanje tegova, orijentirung i marš do spomenika Carica, te mislim da će deca imati šta da nauče i da pamte“.

Udruženje „Štrand“ već dugi niz godina ostvaruje svoju delatnost na ekološkom planu. Očuvanje životne sredine kroz konkretne akcije jeste glavni fokus i suština ovog udruženja. Nema sumnje da će i ovaj festival ostvariti svoju svrhu kada je u pitanju ekološka svest i zdrav način života.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena