Yunet
 

Društvo

Dodeljeni ugovori za zapošljavanje u okviru lokalne inicijative za uključivanje u tržište rada

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 24. jun 2022. • 00:00 •

Dodeljeni ugovori za zapošljavanje u okviru lokalne inicijative za uključivanje u tržište rada

KULA,24.06.2022.- Opštinski projekat namenjen zapošljavanju Roma, lica sa invaliditetom i žrtvama porodičnog nasilja je lokalna inicijativa za uključenje u tržište rada koji je počeo sa realizacijom pre nekoliko meseci. Opštinski partner u realizaciji je MNRO ''Plava ptica'', a finansiran je od strane Nemačke savezne agencije za zapošljavanje.

Danas je u kabinetu predsednika opštine, Damjana Miljanića, upriličen prijem troje poslodavaca sa ciljem potpisivanja ugovora kojim se obezbeđuje posao za troje ljudi koji su bili korisnici ovog projekta. Tim povodom Marko Košutić, direktor MNRO ''Plava ptica'' izjavio je da su u pitanju osobe sa invaliditetom, žene žrtve nasilja i osobe Romske nacionalnosti. Košutić ističe da je ovaj dan značajan za korisnike projekta pre svega jer prvi put kroz ovaj projekat dobijaju mogućnost da se zaposle i obuče sa nadom da na tim poslovima ostanu i u budućnosti. Marko Košutić se zahvalio poslodavcima koji su prepoznali interes cele zajednice da se uključe u ovaj program. On ističe da su danas uručeni ugovori  preduzeću ''Terming'', ''Golden star'' i ''Fruštuku'' . Korisnici sa radom počinju već od ponedeljka, s obzirom da su završene sve prethodne faze.

Predsednik opštine Kula istakao je da smisao svih mera koje se preduzimaju jeste da se direktnom finansijskom podrškom najugroženijim kategorijama pomogne. Lokalna samouprava razvila je projekte kojima se obezbeđuje i stambeno pitanje uz nadzor, a jedan od koraka je upravo i osposobljavanje za rad i zapošljavanje. Upravo ovim korakom stvara se mogućnost da korisnici sebi obezbede i stalno zaposlenje i da na taj način reše vrlo bitnu stavku. Miljanić  ističe da je ovo korisno za lica koja će biti i stambeno i finansijski i poslovno obezbeđena, a samim tim je to jedan veliki uspeh i za lokalnu samoupravu.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad