Yunet
 

Društvo

Štab za vanredne situacije opštine Kula: Bez novih mera

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 28. jul 2022. • 00:00 •

Štab za vanredne situacije opštine Kula: Bez novih mera

KULA, 28.7.2022- Štab za vanredne situacije opštine Kula zasedao je danas povodom aktuelne epidemiološke situacije, ali i povodom sprovođenja mera zaštite od požara za vreme žetve u 2022. godini.

Prva tačka dnevnog reda odnosila se na epidemiološke mere, i tim povodom direktor Doma zdravlja Kula, Žarko Ševin, predočio je trenutno epidemiološko stanje u našoj opštini. Premda je u predhodnim danima zabeležen porast broja kovid pozitivnih pacijenata, situacija govori da nema povoda za uvođenje novih mera. Mere karantina za kovid pozitivne pacijente ostaje na snazi kao i do sada. 

Druga tačka dnevnog reda bila je posvećana merama zaštite od požara u vreme žetve. Aleksandar Mosorka, predsednik Opštinskog vatorgasnog saveza Kula, prisutnima je izneo  izveštaj koji se odnosi na rad DVD u našoj opštini. Pet Dobrovoljnih vatrogasnih ufruženja u našoj opštini funkcionišu neometano, a u odnosu na predhodne godine zabeležen je progres u kvalitetu rada ovih udruženja. Mosorka je istakao da je saradnja sa profesionalnim jedinicama vatrogasne službe na zavidnom novou i da se rad udruženja sprovodi u tri smene. Kada su u pitanju požari u prethodnom periodu zabeleženo je 22 intervencije, od kojih se 4 tiču žetve.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je predsedavao sednicom istakao je da cilj da se u narednom periodu isprati trend rasta obolelih od kovida i rad profesionalnih i dvobrovoljnih vatrogasnih jedinica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad