Yunet
 

Društvo

Počelo obeležavanje Evropske nedelje mobilnosti

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 16. septembar 2022. • 00:00 •

Počelo obeležavanje Evropske nedelje mobilnosti

KULA, 16.9.2022.- Zdravlje uz održivu mobilnost tema je ovogodišnje Evropske nedelje mobilnosti koja danas počinje u oko 3.000 gradova i 50 zemalja. Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, istakao je da se kroz promotivne aktivnosti želi skrenuti pažnja građanima i javnosti na važnost, uslovno rečeno, alternativnih načina i kretanja i komunikacije. ''Svi smo se navikli da dominantno koristimo automobile. Pored raznih drugih efekata, zaštite očuvanja životne sredine i očuvanja infrastrukture bitno je da afirmišemo i pešačenje i biciklizam, kao i automobile sa električnim pogonom. Kroz sve te aktivnosti težimo da najmlađe, ali i starije, podsetimo na značaj ovih stvari''- rekao je predsednik Miljanić.

Miljanić je istakao da aktivnosti počinju u ponedeljak, 19. septembra, kada će mališani iz Predškolska ustanove „Bambi“ u Kuli ići u šetnju pored Kanala, dok će u osnovnim školama biti organizovane sportske aktivnosti – popularne „Igre bez granica“.

Aktivnosti se završavaju kad i sama nedelja, 22. septembra, na Svetski dan bez automobila kada će zalosleni u javnim ustanovama na teritoriji naše opštine na posao dolaziti peške.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena