Yunet
 

Društvo

U toku radovi u Eko parku u Liparu i u vrtiću u Kuli

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 3. oktobar 2022. • 00:00 •

U toku radovi u Eko parku u Liparu i u vrtiću u Kuli

 

 

KULA, 3.10.2022. - Ove nedelje obeležava se Dečija nedelja,  a naša ekipa imala je priliku da poseti dve lokacije na kojima se vrše radovi koji imaju za cilj poboljšanje boravka i odrastanja dece. U naseljenom mestu Lipar u toku je izgradnja Eko parka, a radove je obišao predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je istakao da je izgradnja i renoviranje vrtića i parkova jedan od bitnijih zadataka lokalne samouprave:

„Ovde smo da ispratimo početak radova na parku koji će u svom sastavu imati i dečije igralište. Ovo je, praktično, osmo dečije igralište koje opština Kula ove godine pravi. Jedno igralište je otvoreno u Sivcu, potom u Kruščiću, Ruskom Krsturu, Crvenki, u Kuli takođe tri dečija igrališta. Dakle, u gotovo svakom naseljenom mestu imamo bar jedno novo dečije igralište i to će biti praksa u narednom periodu. Takođe, u duhu Dečije nedelje, radovi su i na vrtiću „Bubamara“ u Kuli i uskoro će i on biti otvoren. Ne tako davno, pre par nedelja, otvorene su nove jaslice u Sivcu a takođe je otvoreno i novo odeljenje u Kruščiću tako da, što se tiče vrtića, svake godine u više naseljenih mesta trudimo se da izvedemo radove na poboljšanju uslova boravka dece u predškolskim ustanovama“.

Obimni radovi su u toku i u vrtiću „Bubamara“ u Kuli, na području Mesne zajednice Donji Grad. Nešto više o samim radovima, kao i o njihovoj dinamici, rekla je direktorka Predškolske ustanove „Bambi“, Snežana Bulatović:

„Trenutno ovde teku radovi paralelno i na krovu i u unutrašnjosti vrtića. Kao što smo mnogo puta najavljivali, u toku je potpuna rekonstrukcija i negde smo na pola roka za izvođenje radova. Razgovarala sam sa izvođačima koji kažu da će radovi možda biti završeni i pre roka. Kada je o samim radovima reč, radi se na rekonstrukciji krova, rade se potpuno novi podovi i toplotna izolacija, rade se električne instalacije, dakle u pitanju su radovi na kompletnom, novom izgledu vrtića.“

 

 

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad