Yunet
 

Društvo

Automobilski spektakl opravdao očekivanja

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 17. oktobar 2022. • 00:00 •

Automobilski spektakl opravdao očekivanja

Izvor: Qmedia Foto: Qmedia

 

KULA, 17.10.2022.- Ljubitelji brzine i adrenalina imali su prilike da uživaju u subotu, kada je na platou „Kulatransa“ u Kuli održan Super formula drajver šampionat Vojvodine i Otvoreno prvenstvo Vojvodine. Prvi put građani Kule i okolnih mesta imali su prilike da uživaju u automobilskom spektaklu i spretnosti takmičara. Predsednik Sportskog auto i karting saveza Vojvodine, Miloš Brkić, istakao je da nije slučajno što je baš Kula domaćin jednog ovakvog događaja, pošto je u pitanju mesto sa dugom i zavidnom tradicijom kada je svet automobilizma u pitanju:

„Kula je jedan od poznatijih gradova u Srbiji, koji je poznat po auto sportu. Prva je u Srbiji dobila karting stazu i od tada, svake godine, se u Kuli održava više takmičenja u kartingu. Naš savez je ove godine organizovao dva takmičenja u kartingu, a što se tiče „Kulatransa“ i samog ovog prostora, „Kulatrans“ je bio jedan gigant u bivšoj Jugoslaviji sa preko 200 šlepera i ovaj prostor je jedan ogroman parking koji je površine dva hektara, koji ima asfaltnu podlogu. Gde god smo organizovali trke po Srbiji, nigde nismo imali ovakve uslove, da imamo jedan ovakav prostor gde možemo da organizujemo jedno ovakvo takmičenje“.

Neposredno pre početka takmičarskog dela, prisutne je pozdravio predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je ujedno i otvorio takmičenje i poželeo sreću takmičarima. Kada je o generalnom plasmanu reč, on glasi: u kategoriji klubova najbolji je ASU Neon, drugi je ZKJ Tim, dok je trećeplasirana ekipa Petro Maks. Kod pojedinaca, najbolji u generalnom plasmanu je Zoran Pavkov, drugoplasirani je Dejan Kovačević, dok je treće mesto zauzeo Nemanja Đurić.

Ovaj šampionat organizovali su Sportski auto i karting savez Vojvodine, Sportski savez Vojvodine i ASU Neon iz Žablja, uz pokroviteljstvo Opštine Kula i Turističke organizacije Opštine Kula.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad