Yunet
 

Društvo

48. Međugradska izložba sitnih životinja u Kuli

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 7. novembar 2022. • 00:00 •

48. Međugradska izložba sitnih životinja u Kuli

Izvor: Qmedia Foto: Qmedia

KULA, 7.11.2022.- Ocenjivanjem izloženih sitnih životinja u petak je u Kuli počela trodnevna manifestacija, 48. Međugradska izložba sitnih životinja. Učesnici iz raznih krajeva su izložili više stotina sitnih životinja, raznih vrsta živine i ptica u sportskoj hali OŠ ''Petefi brigada'' koja je za ovu priliku posebno prilagođena kako bi sačuvala i svoju primarnu namenu . Igor Gromilović, potpredsednik Asocijacije odgajivača sitnih životinja Republike Srbije je zahvaljujući se Udruženju iz Kule, a pre svega lokalnoj samoupravi rekao da je vrlo evidento da je ovogodišnjo manifestacijom ova izložba kotirana kao druga u regionu. Gromilović je istakao da bez podrške lokalne samouprave koja je omogućila da ove godine izložba doživi znatno proširenje ne bi bilo moguće ostvariti jedan ovakav nivo.

„Udruženje za zaštitu i odgoj sitnih životinja Kula organizuje 48. put ovu izložbu i uvereni smo da će ona doprineti jačanju i unapređivanju odgoja sitnih životinja i u isto vreme predstaviti i osnov za širenje prijateljstava među ljudima“, rekao je Goran Komnenić, predsednik Udruženja za zaštitu i odgoj sitnih životinja iz Kule. On je dodao da je ove godine čak 180 izlagača došlo u Kulu i da je samim tim ostvaren cilj koji su zacrtali prethodnih godina, a da je sve to produkt njihovog dugogodišnjeg rada i podrške koju im pruža lokalna samouprava. Organizatori su se zahvalili sponzorima i svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje izložbe uručivanje zahvalnica na svečanosti koja je održana u MKC „Nepker“, a pre svega predsedniku opštine Kula, Damjanu Miljaniću i Turističkoj organizaciji opštine Kula.

Prilikom otvaranja, predsednik opštine Kula, istakao je da je i u prethodnim godinama opština podržala ovu manifestaciju, a da je veliko interesovanje bilo podstrek da se napravi nekoliko koraka unapred i da se organizuje manifestacija u proširenom kapacitetu. Miljanić je dodao da su se uslovi, između ostalog stekli obezbeđivanjem adekvatne podloge za sportske hale, a da je drugi važan faktor obezbeđivanje kaveza za životinje koji su u vlasništvu udruženja. Opština je pored neophodnih kaveza omogućila da ulaz bude potpuno besplatan pokrivši udruženju sve troškove.

Najmlađi učesnik ove godine bio je Filip Jokić, a najstariji koji je ujedno i dobitnik nagrade za najlepšu živinu bio je Petar Saljek. Nagrada za najlepšu plovku pripala je Predragu Ćulibrku iz Karađorđeva, Mirku Miriću iz Maglića nagrada za najlepšeg kunića. Vladimiru Kišpećo iz Ruskog Krstura pripala je nagrada za najlepšu pticu, a Laslo Kormoš dobitnik je nagrade za najlepšeg goluba. Ovogodišnji pobednik specijalke bačkih prevrtača je Brkić Miroslav iz Futoga, dok je drugo mesto pripalo Dušanu Iliću. Ovogodišnje treće mesto pripalo je Nebojši Stričeviću iz Futoga.

Organizator izložbe je, kao što je rečeno, Udruženje za zaštitu i odgoj sitnih životinja iz Kule, a pokrovitelji opština Kula i Turistička organizacija opštine Kula.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena