Yunet
 

Društvo

,,Dani sunca u Kuli“ sutra po 12. put u STŠ ,,Mihajlo Pupin“

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 9. maj 2024. • 00:00 •

,,Dani sunca u Kuli“ sutra po 12. put u STŠ ,,Mihajlo Pupin“

Srednja tehnička škola ,,Mihajlo Pupin“ u Kuli sutra će, po 12. put, biti domaćin manifestacije i stručnog skupa ,,Evropski dani Sunca“. Ova manifestacija održava se sa ciljem promovisanja upotrebe solarne energije, prikazivanja najnovijih sistema i dostignuća u ovoj oblasti i povećanja svesti o značaju energetske efikasnosti i zaštite životne sredine u našoj sredini i u Republici Srbiji.

Program će početi od 9 časova, kada će učesnici manifestacije i stručnog skupa moći će da se upoznaju sa sistemima iz ove oblasti koji će biti postavljeni na Poligonu za obnovljive izvore energije, uz organizovane posete učenika osnovnih škola ,,Petefi brigada“ i ,,Isa Bajić“, učenika Ekonomsko-trgovinske i STŠ ,,Mihajlo Pupin“, kao i predstavnika Zajednice elektrotehničkih škola, Aktiv Novi Sad.

Kada je reč o stručnim predavanjima, prvi predavač, Nataša Trifunović, iz Ministarstva rudarstva i energetike, održaće predavanje na temu stanja i perspektive obnovljivih izvora energije. Zatim će Miloš Kostić, predstavnik firme ,,MT-KOMEX“ iz Beograda govoriti o malim solarnim elektranama. Prisutni će imati priliku da čuju iskustva izgradnje solarnih fotonaponskih elektrana kompanije ,,NIS“ od strane predavača Rastislava Kragića, a naposletku će predstavnik firme ,,Schneider electric“, Darko Zeljković, govoriti o solarnim punjačima. Na kraju programa, biće organizovana tradicionalna poseta Vetroparku u Kuli.

Izvor: Qmedia

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena