Yunet
 

Društvo

NSZ: Javni poziv za radno angažovanje osoba sa invaliditetom u 2024. godini

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 16. maj 2024. • 00:00 •

NSZ: Javni poziv za radno angažovanje osoba sa invaliditetom u 2024. godini

SRBIJA, 16.05.2024. – Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je Javni poziv za sprovođenje radne aktivacije osoba sa invaliditetom u 2024. godini koji ima za cilj radno angažovanje osoba sa invaliditetom prijavljenih na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje radi očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti, odnosno radno-socijalne integracije na tržište rada.

Mera je namenjena osobama sa ivaliditetom kojima je potrebna intenzivna podrška radi uključivanja u tržište rada, posebno osobama sa invaliditetom koje su u dužem periodu nezaposlena, bez kvalifikacija, u stanju socijalne potrebe ili su zbog vrste invalidnosti izložene višestrukim negativnim uticajima.

Radna aktivacija se realizuje kod poslodavca u privatnom i u javnom sektoru zasnivanjem radnog odnosa sa osobom sa invaliditetom u trajanju od 4 meseca. Tokom realizacije ove mere poslodavcu se na mesečnom nivou refundira mesečna neto zarada sa pripadajućim porezima i doprinosima za obavezno socijalno ogisuranje.

Informacije o Javnom pozivu mogu se dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe, preko Pozivnog centra Nacionalne službe, na telefon: 0800-300-301 ili na sajtu www.nsz.gov.rs

Javni poziv je otvoren do utroška raspoloživih sredstava, a najkasnije do 29. novembra 2024. godine.

Izvor: NSZ

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena