Yunet
 

Društvo

Maturanti Osnovne škole ,,20. oktobar“ u Sivcu proslavili matursko veče

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 7. jun 2024. • 08:53 •

Maturanti Osnovne škole ,,20. oktobar“ u Sivcu proslavili matursko veče

Školska godina za maturante osnovnih i srednjih škola nedavno je završena, pa je tako u jeku sezona matura – najemotivnijih večeri u godini, večeri kada se dodeljuju priznanja najboljima, večeri rastanaka od škole, nastavnika i prijatelja iz školskih klupa. Više od 80 osmaka, maturanata Osnovne škole ,,20. oktobar“ u Sivcu, juče se uputilo na svoj poslednji čas u osnovnoj školi, a potom je priređena svečana priredba koju su za njih pripremili mlađi đaci i nastavnici.

Direktor škole, Branko Žeželj, obratio se osmacima i njihovim roditeljima i poželeo im da ih prate sreća, zdravlje, ljubav i mudrost. Istakao je da u ovoj generaciji ima 12 nosilaca Vukove diplome, kao i u da će u školu od septembra poći 72 prvaka:

,,Ove godine, u generaciji 2023/2024. imamo 82 maturanta, od toga 12 vukovaca. Danas smo, kao i svake godine, pripremili lep, svečani program za decu i goste. Ovo je jedna lepa tradicija koja je ustanovljena kod nas, koja traje i raste iz godine u godinu. Maturanti danas završavaju jednu deonicu puta zvanu osnovno obrazovanje. Već sutra čekaju ih neke nove staze i putevi, njima nepoznati. Želim im da ih prate ljubav, sreća, zdravlje i pamet, a u narednu školsku godinu upisaćemo 72 prvaka – par učenika upućeno je na interresornu komisiju, pa ćemo brzo znati konačan broj“.

Maturi je prisustvovao i predsednik Opštine Kula, Damjan Miljanić, i sam roditelj maturanta koji završava Osnovnu školu ,,Petefi brigada“, a koji je istakao da je samo školovanje izuzetno važno, te da je primarno dati sve od sebe i na tom putu postati čovek:

,,Period je matura – danas smo u Sivcu, a sutra sam kao roditelj u Osnovnoj školi ,,Petefi brigada“, pošto i ja imam maturanta, ćerku koja završava osmi razred, i to je period u životu dece i roditelja koji predstavlja raskrsnicu na kojoj se odlučuje dalje školovanje i obrazovanje – ne definitivno, ali jedan put koji se trasira u naredne četiri godine. Samo školovanje je veoma važno, biti najuspešniji ne toliko, koliko je primarno dati se da sve od sebe i da se na tom putu postane čovek. Ovo je jedna faza odrastanja i tačka ozbiljnog perioda koji deca ostavljaju iz sebe i samim tim je veoma značajan događaj“.

Đak generacije OŠ ,,20 oktobar“ u Sivcu ove godine je Sara Svitić koja se u osmogodišnjem obrazovanju istakla znanjem, najvišim ocenama, svestranošću i nagradama na brojnim takmičenjima. Anonimni donatori iz Sivca su njoj, kao i njenoj drugarici Lenki Damjanović koja je bila vrlo blizu tituli đaka generacije, poklonili čekove u iznosu od 50.000 dinara. Memorijalna nagrada koju poklanja porodica Strunjaš iz Sivca, u sećanje na njihovog sina Miloša koji je tragično stradao u saobraćajnoj nezgodi, a koja se već više od 10 godina dodeljuje u ovoj školi, ove godine je, prema odluci većine osmaka, pripala Mihajlu Žujoviću.

Izvor: Qmedia

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena