Yunet
 

Izbori

Srpska napredna stranka prva predala izbornu listu za lokalne izbore  

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 16. februar 2022. • 00:00 •

Srpska napredna stranka prva predala izbornu listu za lokalne izbore   

 

KULA,16.02.2022.- Kulska opština je jedna od trinaest opština u Srbiji u kojoj će se osim, izbora za Narodnu skupštinu Republike Srbije, u aprilu održati i vanredni lokalni izbori. Srpska napredna stranka je danas u Kuli prva predala izbornu listu kandidata za odbornike lokalnog parlamenta. Na listi pod nazivom „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“  se nalazi 37 kandidata. U kulskoj opštini SNS na izbore izlazi u koaliciji sa Savezom vojvođanskih Mađara.

Prvi na listi je Damjan Miljanić,  koji je nakon predaje izborne liste za medije rekao da je ponosan što je sve urađeno jako brzo uz ogromnu podršku građana. „Sve što smo uradili do sada i što nameravamo da uradimo u budućnosti biće, pre svega, uz podršku građana, slušajući njihove potrebe, prepoznavajući njihove potrebe i rešavajući ih. To je politika  SNS-a i ovde u Kuli, kao i na nivou države.

U prethodnom periodu je urađeno mnogo toga. Problemi koji su nam se činili  gotovo nerešivi  su rešeni. Naša sredina je bila ekološki crna tačka sa najzagađenijim vodotokom. Urađeni su kilometri i kilometri kanalizacione mreže, prečistač u Vrbasu – zajedničko preduzeće Vrbasa i Kule, više od stotinu hektara zemljišta je pošumljeno, u prošloj i ovoj godini realizuje se prelazak na gas jedanaest kotlarnica čime smanjujemo zagađenje vazduha, sve je spremno za početak rada Regionalne deponije u Somboru“, rekao je Miljanić govoreći o projektima u oblasti ekologije.

Kada je reč o putnoj privredi situacija je slična. U prethodnom periodu je urađeno više od 50 kilometara puteva od lokalnih do regionalnih. „Ove godine nastavljamo da radimo regionalni put od Kule prema Crvenki i Sivcu. Počinje i izgradnja obilaznice, projekat koji je jedan od najvećih u Srbiji i koji će u svakom smislu promeniti izgled naše opštine, posebno u privrednom. S tim u vezi bi rekao da smo prethodnih godina u potpunosti uredili industrijsku zonu u Kuli, gde su gotovo sve parcele rasprodate. Počelo je popunjavanje industrijske zone i u Ruskom Krsturu i u drugim naseljenim mestima.

Sve su to veliki projekti i to je samo deo naših rezultata koje niko ne može da dovede u pitanje. U narednom periodu postavili smo još ambicioznije planove i ciljeve i zbog toga nam je potrebna podrška građana. Zato je naziv naše liste Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve kako bi ova država, a samim tim i naša opština bila napredna opština“, rekao je Damjan Miljanić.

Izbori će biti održani 3. aprila, a ono što sledi je predizborna kampanja koja će trajati oko mesec i po dana.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad