Yunet
 

Izbori

Uvid u birački spisak

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 17. februar 2022. • 00:00 •

Uvid u birački spisak

KULA,17.02.2022.-Povodom održavanja izbora za poslanike Narodne skupštine Republike Srbije i izbora za odbornike Skupštine opštine Kula, koji su raspisani za 03. april 2022. godine, obaveštavaju se građani opštine Kula da mogu izvršiti uvid u deo biračkog spiska koji se vodi za teritoriju opštine Kula, radi provere da li su upisani u birački spisak i da zahtevaju donošenje rešenja kojima se zasnivaju promene u biračkom spisku (upis, brisanje, izmena, dopuna ili ispravka).

Uvid u deo biračkog spiska može se izvršiti do zaključenja biračkog spiska, 18. marta. 2022. godine, svakog radnog dana od 7-15 časova u zgradi Opštine Kula, ul.Lenjinova br.11 i mesnim kancelarijama u Crvenki, Sivcu, Kruščiću, Liparu i Ruskom Krsturu kao i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (https://upit.birackispisak.gov.rs/) unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Do zaključenja biračkog spiska, 18. marta 2022. godine u 24,00 časa, građani mogu od Opštinske uprave Kula zahtevati donošenje rešenja kojima se zasnivaju promene u biračkom spisku (upis, brisanje, izmena, dopuna ili ispravka) a od zaključenja biračkog spiska, sve do 72 časa pre dana izbora Ministarstvo  državne uprave i lokalne samouprave donosi rešenja kojima se zasniva promena u biračkom spisku, na osnovu zahteva građana neposredno podnetih Ministarstvu ili putem Opštinske uprave.

Od proglašenja predloga kandidata pravo uvida i podnošenje zahteva za upis i promenu u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahteve se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi.

Najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska (do 12. marta u 24 časa) grđanin može podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad