Yunet
 

Izbori

Akcija ozelenjavanja u Kuli i Kruščiću

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 7. mart 2022. • 00:00 •

Akcija ozelenjavanja u Kuli i Kruščiću

KULA,07.03.2022.-Opštinski odbor Srpske napredne stranke i Mesni odbor ove stranke u Kruščiću organizovali su juče akciju ozelenjavanja u dvorištu Osnovne škole „Veljko Vlahović“.

Akcija će biti nastavljena u narednom periodu na novoj lokaciji kaže Dragutin Medojević, poverenik Opštinske organizacije Srpske napredne stranke Kula. Medojević ističe da su ovo redovne aktivnosti u Kruščiću. “Trenutno uređujemo dvorište u Osnovnoj školi „V. Vlahović“. U prethodnom periodu na ovoj lokaciji su izvađena stara stabla sibirskog bresta i sađenjem novih mladica dvorište đe dobiti novi izgled. U planu nam je da u blizini Farme zasadimo više od dve hiljade novih sadnica“, ističe Dragutin Medojević, poverenik SNS.

Akciju u Kruščiću je podržala omladina Saveza vojvođanskih Mađara.

Oni su istog dana, osim u dvorištu Osnovne škole u Kruščiću, zasadili i sedamdesetak sadnica u delu Kule zvanom Rečej. „Pored ozelenjavanja koje ćemo u narednom periodu obaviti u većini opština u Vojvodini cilj ovakvih akcija je stvaranje zelenih površina kako bi sačuvali eko sistem i obezbedili našoj deci zdrave uslove za život“, rekao je Sabolč Turza, predsednik Mesnog odbora Omladinskog foruma SVM.

Valka Karolj, predsednik Okružnog odbora Saveza vojvođanskih Mađara podržao je akciju i istakao važnost ozelenjavanja i očuvanja životne sredine. „Savez vojvođanskih Mađara je u svom programu stavio akcenat na ekologiju, očuvanje zelenih površina i pošumljavanje. Istovremeno želimo da uključivanjem što više mladih oni  uoče šta je problem i kako ga rešiti“, rekao je Karolj Valka.

Omladinski forum Saveza vojvođanskih Mađara nastaviće ovu akciju u narednim danima i u drugim opštinama širom Vojvodine

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena