Yunet
 

Izbori

LSV povodom nepoštovanja Koalicionog sporazuma

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 22. mart 2022. • 00:00 •

LSV povodom nepoštovanja Koalicionog sporazuma

KULA,22.03.2022.-Osim predsedničkih i republičkih izbora birači u kulskoj opštini će 3. aprila birati i novi saziv lokalnog parlamenta. Proglašeno je sedam izbornih lista sa 157 kandidata od kojih birači treba da izaberu 37 odbornika.

Dva kandidata Lige socijaldemokrata Vojvodine trebala su, prema Koalicionom sporazumu, da se nađu na listi GG Kritična masa. Međutim ovaj sporazum nije ispoštovan i tim povodom danas se javnosti obratio Milorad Bulatović, član Glavnog odbora i predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine:

-Dužnost mi je da se obratim javnosti, našim glasačima, simpatizerima, potpisnicima liste i kandidatima za odbornike, koji su trebali da budu na listi GG Kritična masa, a povodom nepoštovanja Koalicionog sporazuma o odabiru kandidata. Desilo se nešto neočekivano i jedinstveno u političkom životu- da nam koalicioni partner određuje kandidate. Zato ovom prilikom pozivam sve potpisnike, članove i simpatizere Lige socijademokrata opštine Kula da na izborima 3. aprila ne podrže listu za opštinske i predsedničke izbore, a za republičke pozivamo vas da glasate za listu broj 12„Zajedno za Vojvodinu“ – Vojvođani.

Posebno bih se osvrnuo na potpisnike i glasače iz Ruskog Krstura koji su u velikom broju izašli da nas podrže budući da je bio dogovor da budu dva kandidata iz Ruskog Krstura. Ovaj dogovor nije ispoštovan, a listu su vodeći ljudi GG Kritična masa stavili po svom izboru kandidate,  koji nisu Rusini, niti iz Ruskog Krstura.

U starom  ligaškom maniru pozdravljam sve naše simpatizere i birače i želim nam sreću na izborima 3. aprila, poručuje Milorad Bulatović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad