Yunet
 

Kultura

Crvenačko pozorište večeras nastupa na 65. po redu „Festivalu festivala“

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 21. jul 2022. • 00:00 •

Crvenačko pozorište večeras nastupa na 65. po redu „Festivalu festivala“

Na 65. po redu „Festivalu festivala“ na kojem nastupaju najbolja amaterska pozorišta iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a koji je sinoć počeo u Trebinju večeras će nastupiti članovi Pozorišta „Stevan Sremac“, crvenačkog Doma kulture koji će se publici predstaviti komadom Branislava Nušića „Ožalošćena porodica“ koju je režirao Igor Pavlović. Na trebinjski festival crvenačka predstava „Ožalošćena porodica“ je otišla kao drugoplasirana sa Republičkog festivala amaterskih pozorišta Srbije, održanog u Kuli.

65. Festival festivala je počeo sinoć. Otvorili su ga amateri bjelopoljskog pozorišta izvođenjem komada „Danilo“ za koji je tekst i režiju potpisao Dragan Koprivica. Do utorka, 26. jula, na sceni trebinjskog Kulturnog centra uz večerašnji nastup crvenačkih amatera biće izvedeno još pet takmičarskih predstava ansambala iz, Bugojna, Zagreba, Skoplja, Trstenika i Trebinja.

Žiri Festivala festivala, u sastavu: Nemanja Savković, reditelj, Dimitrije Jovanović, reditelj i Trajče Kacarov, dramaturg, najboljima će dodeliti nagrade Festivala festivala „Zlatne maske“, a voditelj razgovora o festivalskim predstavama, koji su organizovani svake večeri na platou Kulturnog centra, je reditelj Aleksandar Volić.

Prema propozicijama Festivala, „Zlatne maske“ se dodeljuju za najbolju predstavu u celini, najbolje rediteljsko ostvarenje, najbolju mušku i žensku ulogu, najbolju mušku i žensku epizodnu ulogu, najbolju scenografiju i kostimografiju, najbolju autorsku muziku ili dobar izbor muzike u funkciji predstave, kao i za najbolju kolektivnu igru.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad