Yunet
 

Kultura

Dom kulture Sivac najuspešniji na dečijoj zonskoj smotri

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 15. maj 2024. • 00:00 •

Dom kulture Sivac najuspešniji na dečijoj zonskoj smotri

U organizaciji Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine održane su dečije zonske smotre na teritoriji AP Vojvodine. Na 7 zonskih smotri na terotoriji AP Vojvodine predstavilo se 126 folklornih ansambala, pevačkih grupa, solista pevača i svirača na tradicionalnim instrumentima. Oni su se predstavili u dve kategorije – izvornog stvaralaštva i koreografisanog folklora. U obe kategorije bili su razvrstani na osnovu uzrasta, u starosne kategorije nižih i viših razreda. Kada je reč o kulturno-umetničkim društvima iz opštine Kula, najveći uspeh ostvarili su članovi Doma kulture Sivac.

Učestvovanje u programu 62. Muzičkog festivala dece Vojvodine u Vrbasu, po odluci selektora Dejana Trifunovića i Dragana Milivojevića, u kategoriji koreografisanog folklora u nižim razredima, obezbedili su članovi Doma kulture Sivac sa ,,Srpskim pesmama i igrama sa Korduna“ i u kategoriji viših razreda takođe članovi Doma kulture Sivac sa ,,Srpskim pesmama i igrama iz Bele Palanke“ i članovi KUD ,,Srbija“ iz Kule sa ,,Igrama iz okoline Kobišnice“.

U kategoriji izvornog stvaralaštva na 15. Festival dečjeg izvornog stvaralaštva plasirao se Dom kulture sa ,,Srpskim pesmama i igrama iz Sivca“.

Na 37. Smotru narodnog stvaralaštva Srbije u Badnjevcu plasirali su se Dom kulture Sivac sa ,,Srpskim pesmama i igrama iz Sivca“ i MKC ,,Nepker“ Kula sa ,,Igrama iz Moldove“.

Izvor: Kulturno-prosvetna zajednica opštine Kula

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena