Yunet
 

Poljoprivreda

Počelo uređenje obale Velikog bačkog kanala

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 13. april 2022. • 00:00 •

Počelo uređenje obale Velikog bačkog kanala

 

KULA.13.04.2022.-Na obali Velikog bačkog kanala počelo je uređenje. Posao koji je najavljen u proteklom periodu je u toku, a naša ekipa je posetila radove na delu kanala u ulici Žarka Zrenjanina. 

Nešto više o samom uređenju i šta ono podrazumeva rekao je predsednik Privremenog organa opštine Kula, Damjan Miljanić:

„Ovi radovi su i ranije bili najavljeni i sad su ušli u fazu realizacije. Jedan deo je urađen na potezu Malog Stapara, gde je urađen jedan spust za čamce i urađena je staza. Ovde se radi relacija od centra Kule do „drvenog mosta“, a finansijeri su Vode Vojvodine i opština Kula. U sledećoj fazi ide se skroz do Crvenke, gde je urađena projektna dokumentacija i finansijer je Svetska banka. Ovde gde smo sada biće šetalište sa tucanikom kao podlogom i uređenim ivicama. Kasnije ćemo raditi i klupe, kandelabere,privezišta za čamce itd. Ono što nam je bitno jeste to da, kada radove završimo, obalu kanala sačuvamo i da ova staza služi za pešake, bicikliste i pecaroše a ne kao saobraćajnica za automobile i nadam se da će građani to tako i shvatiti. Imali smo primer na jednom ranije urađenom delu staza poprilično oštećena upravo zbog prolaska automobila. Ipak, ubeđen sam da ćemo sačuvati obalu i da ćemo imati jedno od najlepših šetališta u našoj opštini“.

Podsećanja radi, sam kanal je revitalizovan i očišćen, te je tako višedecenijska zagađenost postala stvar prošlosti. Kada se i ovi radovi završe i kada se obala kanala adekvatno uredi, nema dileme da će građani naše opštine dobiti jedan prirodni ambijent kakav dolikuje našoj sredini.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena