Yunet
 

Privreda

Radionica „Od njive do trpeze“ za lakši plasman proizvoda malih proizvođača

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 27. april 2022. • 00:00 •

Radionica „Od njive do trpeze“ za lakši plasman proizvoda malih proizvođača

 

Radionica „Od njive do trpeze“ održana je danas u maloj sali Skupštine opštine Kula. U samom fokusu radionice bile su mogućnosti i načini plasmana proizvoda male privrede na tržište, kao i standardi koji moraju budu ispunjeni, sa aspekta kvaliteta proizvoda. Marija Ćurić iz Lokalne akcione grupe Srce Bačke nešto više je rekla o samom aspektu plasmana, kao i o načinima za adekvatno predstavljanje na tržištu:

„Uloga naše lokalne akcione grupe je povezivanje malih proizvođača u cilju bezbednog plasmana njihovih proizvoda. Sa sigurnošću mogu da kažem da su prisutni imali prilike da čuju mnogo toga korisnog kada je tržišni aspekt u pitanju“.

Organizatori ove radionice bili su, pored Lokalne akcione grupe Srce Bačke, i Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i Novosadski humanitarni centar. Miloš Danilov, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Kula, istakao je da je radionica deo SEED step tri projekta i da za cilj ima dalje jačanje i promociju proizvoda koji tek treba da učvrste svoje mesto na tržištu:

„Ova radionica deo je niza aktivnosti koje se sprovode u koordinaciji sa Opštinom Kula i Novosadskim humanitarnim centrom. Radionica „Od njive do trpeze“ je prva u nizu koja sadrži sve potrebne informacije za proizvođače koji tek treba da se probiju na tržište. Zamolio bih sve građane naše opštine da, ukoliko imaju neku temu koja ih posebno interesuje vezano za poljoprivredu ili ruralni razvoj, da se jave u Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj ili Lokalnu akcionu grupu „Srce Bačke“  i mi ćemo se potruditi da organizujemo radionicu na upravo te teme koje su u fokusu njihovog interesovanja.“

 

U današnje vreme svetskom ekonomijom dominiraju korporacije koje zauzimaju ogroman deo svetskog tržišta. Ipak, mnoge od njih su na početku bile kreativne zamisli koje su vremenom učvrstile svoj položaj na tržištu i koje su postale to što jesu danas. Upravo ove radionice služe kao odlična odskočna daska za ulazak u svet biznisa, jer znanje, u kombinaciji sa kreativnošću,marljivošću i trudom, često daju velike rezultate.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena