Yunet
 

Privreda

Raspisan Poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 16. maj 2022. • 00:00 •

Raspisan Poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje

KULA,16.05.2022.-Nacionalna služba za zapošljavanje i opština Kula raspisali su Javni poziv nezaposlenim licima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2022. godini na teritoriji opštine Kula. Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 300 hiljada dinara, odnosno, 330 hiljada dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva , kao i osnivanje privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Subvencija je namenjena nezaposlenim licima koja se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, Ispostava Kula, i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva. Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počev od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti.

Pravo na subvenciju može se ostvariti i udruživanjem više nezaposlenih osnivanjem privrednog društva radi samozapošljavanja.

Javni poziv je otvoren od dana objavljivanja na sajtu NSZ i opštine Kula, a poslednji rok za podnošenje zahteva sa biznis planom je 16.06.2022. godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena