Yunet
 

Sport

Protekli sportski vikend je bio veoma uspešan za naše sportske kolektive

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 4. april 2022. • 00:00 •

Protekli sportski vikend je bio veoma uspešan za naše  sportske kolektive

Kula, 04.04.2022. - Najprijatnije iznenađenje proteklog vikenda priredili su fudbaleri Hajduka koji su u 20. kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina na gostovanju u Šajkašu pobedili ekipu Borca sa 5:1. Sam rezultat govori o odličnoj igri izabranika Željka Račića koji su tu igru krunisali ubedljivim trijumfom i sve krupnijim koracima grabe ka sredini tabele. Već nakon 20 minuta igre Hajduk je imao vođstvo od 2:0, do kojeg je došao golovima Matijaševića i Vlaisavljevića, da bi u finišu prvog poluvremena Matijašević svojim drugim golom povećao prednost pa se na odmor otišlo sa rezultatom 3:0 za Hajduk. Nisu se „hajduci“ zadovoljili tom prednošću, pa u drugom poluvremenu golovima Damjanovića i Vlaisavljevića, nakon sat vremena igre stužu do ubedljivih 5:0, a domaćin je u finišu susreta ipak uspeo da stigne do počasnog gola, za konačnih 5:1 za Hajduk. Kuljani su trenutno dvanaesti na tabeli sa 20 bodova, a u narednom kolu dočekuju poslednjeplasirano Jedinstvo iz Stare Pazove.

Pobede su ostvarila sva tri naša predstavnika u 20. kolu prvenstva u Somborskoj područnoj ligi. Crvenka je na svom terenu pobedila ekipu Borca iz Obrovca sa 4:1, poluvreme 2:0. Dvostruki strelac za Crvenku bio je Kerekeš, a po gol su postigli Jovanović i  Čvokić. Lipar je na svom terenu pobedio ekipu Poleta iz Karavukova sa 4:3. Kada su na odmor otišli sa vođstvom od 3:0 činilo se da će fudbaleri Lipara ostvariti ubedljivu pobedu, jer su imali i igrača više na terenu, budući da je igrač gostiju Stošić isključen u 23. minutu. No, ekipa iz Karavukova je u drugom delu za šest minuta uspela da stigne do izjednačenja, a tri boda svojoj ekipi doneo je iskusni Šegan golom iz penala. Uz Šegana, koji je uz pobedonosni postigao i drugi gol, strelci za Lipar su bili još Marčetić i Đukić. Vrednu pobedu ostvarili su fudbaleri Rusina iz Ruskog Krstura koji su na gostovanju u Tovariševu pobedili ekipu Vojvodine sa 2:1. Poveli su Krsturčani golom Brankovića, da bi jednu grešku iskusnog golmana Kronića domaćini kaznili, stigli do izjednačenja, pa se na odmor otišlo sa nerešenih 1:1. Do pobedu su fudbaleri Rusina došli u 65. minutu kada je Marković iz slobodnog udarca pogodio stativu, a odbijenu loptu Janko Kulić šalje u mrežu za konačnih 2:1 za Rusin. Fudbaleri Rusina su trenutno četvrti na tabeli sa 40, Lipar je jedanaesti sa 24, a Crvenka četrnaesta sa 21 bodom. U narednom kolu na programu je opštinski derbi, jer će se u Ruskom Krsturu sastati Rusin i Lipar, dok Crvenka ide u goste Borcu u Bački Gračac.

U derbiju 17. kola prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred fudbaleri Kule su na Gederu pobedili ekipu Hajduka iz Stapara sa 1:0. U prvom poluvremenu gosti su imali par izglednih prilika, nisu ih relizovali da bi ih, u drugom delu, domaćin kaznio pobedonosnim golom kojeg je postigao Viktor Licemberger. Sivački Polet je na gostovanju u Deronjama pobedio ekipu Omladinca sa 3:1 het-trikom iskusnog Romića. Naš treći predstavnik Mladost iz Kruščića je na gostovanju u Svilojevu sa Terekvešom igrala nerešeno 2:2, a strelac oba gola za Mladost bio je Holovati. Nakon sedamnaestog kola Kula je treća na tabeli sa 37 bodova, Polet četvrti sa 34, a Mladost deveta sa dvadeset i jednim. Naredno kolo obeležiće opštinski derbi, jer će se u Kruščiću sastati Mladost i Kula, dok će Polet u Sivcu ugostiti ekipu Terekveša iz Svilojeva.

Sve četiri naše rukometne ekipe su proteklog vikenda ostvarile pobede.

U 17. kolu prvenstva u Super B ligi rukometaši Crvenke su, nakon rekonstrukcije u svojoj hali dočekali ekipu Voždovca iz Beograda. Svoju bolju igru rukometaši Crvenke su krunisali pobedom, savladavši ekipu Voždovca sa 35:28, poluvreme 17:13.

Najefikasniji u redovima Crvenke u pobedi protiv Voždovca bio je Bošković koji je postigao 14 golova, pa je proglašen i za najboljeg igrača susreta.

Sivac 69 je pred svojim navijačima ugostio kvalitetnu ekipu Uba i ostvario vrednu pobedu savladavši goste sa 36:32. U prvom poluvremenu, opterećeni imperativom pobede rukometaši Sivca su igrali u grču, što gosti koriste i u 23. minutu stižu do prednosti od devet golova: rezultat je tada glasio 13:4 za Ub. Nakon tajm auta kojeg je uzeo trener Sivca Branko Žeželj njegovi izabranici su zaigrali čvršće u odbrani, efikasnije u napadu, i serijom od 8:0 smanjuju ubedljivo vođstvo Uba, pa se na odmor otišlo sa samo golom prednosti gostiju. U drugom delu  igralo se gol za gol, da bi u finišu susreta pri rezultatu 33:31 za Sivac domaći rukometaši golovima Čabaija, Vemića i Kolarića otišli na plus pet, što je za goste iz Uba bilo nedostižno. Najefikasniji u redovima Sivca bio je Marko Čabai, koji je postigao 10 golova i proglašen je za igrača utakmice. Nakon sedamnaest kola Crvenka je šesta na tabeli sa 18, a Sivac 69 je osmi sa 14 osvojenih bodova. U narednom kolu Crvenka ide u goste Vrbasu, dok je Sivac 69 gost vodeće Kikinde.

U 17. kolu prvenstva u Prvoj ligi za rukometašice pobede naših predstavnica. Krule je u Sivcu ostvario ubedljivu pobedu, savladavši poslednjeplasirani Mokrin sa 33:17, poluvreme 20:10. Kada su sivačke rukometašice u 20. minutu povele sa 16:4 bilo je jasno kome će pripasti bodovi. Najefikasnija u ekipi Krule bila je Aleksandra Jelenković sa 10 postignutih golova. Crvenački ženski rukometni klub Laki je ugostio ekipu Ravangrada iz Sombora i ubeležio pobedu od 36:20, poluvreme 17:9 za Laki. Gošće iz Sombora su bile ravnopravne u prvih petnaestak minuta igre, kada je rezultat glasio 6:6. Potom rukometašice ekipe Laki prave seriju od 5:0, a kako je susret odmicao prednost je rasla do konačnih plus šesnaest. Najefikasnija u ekipi Laki bila je Marija Ivić koja je postigla 9 golova. Sivački Krule je trenutno sedmi na tabeli sa 13, a Laki je jedanaesti sa 8 bodova. U narednom kolu sivački Krule ide u goste Ravangradu u Sombor, dok je crvenačka ekipa Laki gost Temerina.

Košarkaši Hajduka ne posustaju. U šestom kolu plej ofa Prve reginalne lige Srbije košarkaši Hajduka su upisali šestu pobedu. Pred svojim navijačima su pobedili Staru Pazovu sa 94:74, poluvreme 51:38. Izabranici Danila Borovića su u svim segmentima igre bili bolji, kontrolisali i igru i rezultat i na kraju zasluženo slavili.

Košarkaši Hajduka su drugi na tabeli sa skorom od devet pobeda i tri poraza, a u narednom kolu idu u goste Vrbasu.

Još jednom su nas svojim rezultatima obradovali članovi Karate kluba „Hajduk“. Na tradicionalnom međunarodnom turniru „Zlatni pojas Čačka“ za poletarce, pionire i nade, koji je u subotu održan u Čačku, a na kojem je nastupilo više od 800 takmičara iz preko 100 klubova iz Bugarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije Karate klub „Hajduk“ je proglašen za najuspešniji klub kada su borbe u pitanju. Na „Zlatnom pojasu Čačka“ nastupilo je 19 takmičara Hajduka u pojedinačnoj i tri tima u ekipnoj konkurenciji i oni su se u Kulu vratili sa 13 osvojenih medalja, od kojih su 5 zlatnih, 5 srebrnih i tri beonzane medalje. Zlatne medalje su osvojili članovi Hajduka: nada Stefan Karapandža, te pioniri Vojin Miletić, Marko Đisalov i David Perduh u pojedinačnoj, kao i tim pionira u sastavu: Vojin MIletić, Ilija Ćosić, Sergej Baran i Miljan Mrdak u ekipnoj konkurenciji. Srebrne medalje su osvojili poletarka Una Perduh, pionirka Vanja Jarić, pioniri Miljan Mrdak i Sergej Baran i nada Aleksa Pucar, dok su bronzane medalje osvojili pionirka Nevena Vujasin u pojedinačnoj i timovi ženskih nada u sastavu Isidora Pekvić, Anastasija Gažo, Kalina Knežić i Teodora Tot, i pionirki u sastavu: Nevena Vujasin, Lara Popin, Jovana Faršang i Vanja Jarić u ekiponoj konkurenciji.

U Karate klubu „Hajduk“ su izuzetno zadovoljni rezultatima postignutim na „Zlatnom pojasu Čačka“, kvalitetom nastupa i nivom spremnosti svojih takmičara, pa smatraju da je pehar za najuspešniji klub došao u prave ruke kao priznanje za vrlo ozbiljan i temeljan rad. "Zlatni Pojas Čačka" predstavlja najmasovniji i najkvalitetniji turnir u Srbiji i samim tim ovo priznanje za klub ima posebnu težinu. „Hajduci“ nastavljaju sa napornim i zahtevnim trenažnim procesom jer već sledećeg vikenda nastupaju na istom tom turniru u Čačku  samo za starije uzrasne kategorije i ambicija je ista, a to je pehar za najbolji klub.

 Bilo je i onih sportskih kolektiva koji proteklog vikenda nisu bili uspešni. Odbojkaši Hajduka su u 21. kolu prvenstva u Drugoj ligi na gostovanju u Bačkom Petrovcu izgubili od vodeće Mladosti sa 3:1, po setovima 25:14, 25:20, 20:25 i 25:23. Trener odbojkaša Hajduka Milorad Lazić ističe da je ponosan na svojih sedam momaka koji su meč odigrali na visokom nivou i koji su propisno namučili lidera. Odbojkašice Hajduka su u 17. kolu prvenstva u Prvoj vojvođanskoj ligi pred svojim navijačima poražene od ekipe Spartak 2 iz Subotice sa 3:1. Prvi set su dobile odbojkašice Hajduka sa 26:24, drugi su izgubile sa 25:21, treći sa 25:22, a u četvrtom im je ponestalo snage pa su ga izgubile sa 25:8, za konačnih 3:1 za drugu ekipu superligaša iz Subotice. Narednog vikenda se spušta zavesa na odbojkašku sezonu. U poslednjem kolu Prve vojvođanske lige odbojkašice Hajduka idu u goste ekipi CVS u Sombor, dok će u poslednjem kolu drugoligaškog prvenstva odbojkaši Hajduka dočekati ekipu Mladosti iz Nove Pazove.

Kuglaši Hajduka u poslednjem kolu prvenstva u Prvoj vojvođanskoj ligi su ubeležili poraz. U Apatinu ih je nadigrala ekipa Junaković Prigrevica sa 5:3 u poenima, odnosno 3309:3282 u oborenim čunjevima. Poene za Hajduk su osvojili Vladimir Trišić sa oborenih 585, Marko Eraković sa 567 i Branko Vuksan sa oborenih 546 čunjeva. Ovim porazom kuglaši Hajduka su izgubili lidersku poziciju na tabeli, sezonu su završili na drugom mestu sa 30 osvojenih bodova, ali su ostvarili cilj: izborili su plasman u Prvu ligu Srbije – grupa Vojvodina.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad