Yunet
 

Sport

Hronika sportskog vikenda

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 18. april 2022. • 00:00 •

Hronika sportskog vikenda

KULA,18.04.2022.-Protekli sportski vikend obeležio je završtak košarkaške sezone, kao i pobeda fudbalera Kule kojom su se vratili na lidersku poziciju

Fudbaleri Hajduka su u susretu 22. kola prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina na gostovanju u Sakulama poraženi od domaćina Borca sa 3:1, poluvreme 1:1. Kao i u nekoliko prethodnih i u Sakulama su fudbaleri Hajduka odlično otvorili susret i već u jedanaestom minutu, nakon odličnog centaršuta Plavšića Vlaisavljević je doveo Hajduk u vođstvo. No, radost Kuljana nije dugo trajala, jer je vrć u četrnaestom minutu Borac uspeo da izjednači, a sa 1:1 se otišlo na odmor. U drugom poluvremenu ekipa Borca u 60. minutu stiže do vođstva od 2:1. Usledila su potom nastojanja fudbalera Hajduka da izjednače, nisu u tome uspeli, da bi u nadoknadi vremena fudbaleri Borca postigli treći gol za konačnih 3:1. Nakon gostovanja u Sakulama Hajduk je četrnaesti na tabeli sa 21 bodom, a u narednom kolu, koje je na programu u sredu, pred svojim navijačima dočekuje poslednjeplasiranu Kikindu.

Od tri predstavnika iz naše opštine u Somborskoj područnoj ligi u 22. kolu prvenstva pobedu su ostvarili fudbaleri Liparakoji su na svom terenu savladali ekipu Borca iz Obrovca sa 2:0. Odluka o pobedniku je pala u prvom poluvremenu kada je napadač Lipara Marčetić sa dva postignuta gola, u 10. i 23. minutu ispostaviće se, postavio konačan rezultat. Fudbaleri Crvenke su pred svojim navijačima sa Radničkim iz Ratkova igrali nerešeno 2:2. U prvom poluvremenu nekoliko izglednih prilika fudbaleri Crvenke nisu iskoristili, da bi ih gosti u drugom poluvremenu za te promašaje kaznili i poveli autogolom Jovana Subotića. Crvenčani se nisu predavali i kao plod ofanzivne igre usledili su golovi: najpre Jovanović poravnava na 1:1, da bi potom ponajbolji igrač Crvenke Čvokić doneo vođstvo svom timu. No, nakon jednog proklizavanja odbramnenog igrača Crvenke gosti postižu drugi gol za konačnih Crvenka – Radnički 2:2. Naš treći predstavnik Rusin iz Ruskog Krstura je u derbiju kola odigranom u Somboru od ŽAK-a izgubio sa 3:2 i znatno umanjio šanse da se eventualnim osvajanjem drugog mesta kroz baraž dokopa višeg ranga. Oba gola za Rusin postigao je Sajanković. Krsturčani su trenutno četvrti na tabeli sa 43 boda, Lipar je jedanaesti sa 27, a Crvenka trinaesta sa 23 boda. U narednom kolu Rusin u Ruskom Krsturu dočekuje Budućnost iz Mladenova, Crvenka će ugostiti ekipu Radničkog iz Sombora, a Lipar ide u goste Borcu u Bački Gračac.

U opštinskom derbiju odigranom u okviru 19. kola prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred fudbaleri Kule su na Gederu pobedili ekipu Poleta iz Sivca sa 1:0. Pobedonosni gol postigao je Srđan Bortnik u 75. minutu, a pobeda Kule je tim značajnija jer ih je vratila na lidersku poziciju na tabeli.

Naš treći predstavnik u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred Mladost iz Kruščića je na gostovanju u Bačkom Bregu pobedila ekipu Dinama sa 5:3. Vodili su Kruščićani 3:1, domaćini uspeli da izjednače, ali to nije demoralisalo fudbalere Mladosti koji su nakon izjednačenja postigli još dva gola za pobedu od 5:3. Dvostruki strelci za Mladost bili su Grdinić i Holovati, a jedan gol postigao je Gačević. Kula je prva na tabeli sa 40 bodova, Polet je šesti sa 29, a Mladost osma sa 20. U narednom kolu  Kula ide u goste Aleksi Šantiću, Polet u Sivcu dočekuje Dinamo iz Bačkog Brega, a Mladost će u Kruščiću ugostiti OFK Odžake.

Košarkaši Hajduka su pobedom okončali sezonu. U osmom kolu plej ofa u Prvoj regionalnoj ligi Srbije košarkaši Hajduka su pred svojim pristalicama pobedili Železničara iz Inćije sa 74: 60, poluvreme 38:24. Bila je to osma uzastopna pobeda košarkaša Hajduka u plej ofu koja im je donela drugu poziciju na tabeli. Zadovoljan pobedom bio je trener košarkaša Hajduka Danilo Borović…

 

U sportskoj hronici slede rukometne aktuelnosti.

Zbog obaveza reprezentacije Srbije superligaškog rukometa nije bilo, ali su bile aktivne rukometašice.

U 19. kolu prvenstva u Prvoj ligi za žene oba kluba iz naše opštine su bila domaćini. Ženski rukometni klub Krule je u Sivcu ugostio drugoplasiranog na tabeli, ekipu Temerina koja je pokazala svoju klasu i pobedila domaćine sa 35:24. Temerinke su pobedu obezbedile već nako prvog poluvremena koje su rešile u svoju korist sa 19:11. Najefikasnija u ekipi Krule bila je Aleksandra Jelenković sa 8 golova. Naš drugi prvoligaš crvenački Laki je pred svojim navijačima pobedio Jabuku sa 20:19, poluvreme 11:10 za Jabuku. Susret je bio izjednačen, proticao je u igri gol za gol, da bi se u 54. minutu domaće rukometašice odlepile na tri gola prednosti, povele sa 20:17 i uspele na kraju da slave. Najefikasnija u ekipi Laki bila je Marija Ivić sa 7 postignutih golova. Nakon devetnaest kola Krule je sedmi na tabeli sa 15, a Laki jedanaesti sa 10 bodova. U narednom kolu Krule ide u goste Jabuci, a Laki će u Srpskoj Crnji odmeriti snage sa ekipom Mladosti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad