Yunet
 

Sport

Prvomajski sportski vikend bio je delimično uspešan za naše sportske kolektive

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 4. maj 2022. • 00:00 •

Prvomajski sportski vikend bio je delimično uspešan za naše sportske kolektive

KULA,04.05.2022.-Rukometaši Crvenke su u 19. kolu prvenstva u Super B ligi pred svojim navijačima deklasirali Moravu iz Velike Plane pobedivši je sa 40:25, poluvreme 21:13. Bila je to igra mačke i miša, što potvrđuje i konačni rezultat. Raspoloženi bekovi Feješ i Nikolić, standardno efikasni Bošković i Račić, potpomognuti golmanom Pavićevićem bili su nerešiva enigma za rukometaše iz Velike Plane.Najefikasniji u redovima Crvenke bio je mladi srednji bek Leo Feješ, koji je postigao 8 golova, pa je poneo i epitet igrača utakmice.

Naš drugi superligaš Sivac 69 je na svom terenu u Sivcu ugostio ekipi Voždovca, tim koji se već oprostio od superligaškog društva. Očekivala se pobeda rukometaša Sivca, ali umesto dva osvojen je samo bod, jer je susret završen bez pobednika 32:32. Počeli su rukometaši Sivca dobro, u 21. minutu imali i četiri gola prednosti, kada su vodili sa 13:9, ali, kako je vreme odmicalo uporni gosti su smanjivali tu prednost i u finišu prvog dela prelaze u vođstvo te sa prednošću od dva gola - 18:16, odlaze na odmor. Kada su rukometaši Voždovca u uvodnim minutama drugog dela poveli sa četiri gola razlike bilo je jasno da će izabranici trenera Branka Žeželja morati da ulože i poslednji atom snage ukoliko žele pobedu. I upravo tako su i igrali, da bi kao plod takve igre u 59. minutu Sivčani poveli sa 31:30. Gosti izjednačavaju, da bi Kolarić petnaestak sekundi pre kraja doneo novu prednost Sivcu. Gosti su izveli takozvani brzi centar, u poslednjoj sekundi uspeli da šutiraju, a prema proceni sudija igrač koji je šutirao bio je fauliran, pa je dosuđen sedmerac, kojeg gosti pretvaraju u gol za konačnih 32:32. Najefikasniji u redovima Sivca bio je Marko Čabai sa 10 postignutih golova, a za najboljeg igrača susreta proglašen je pivot Sivca Ilija Kolarić koji je postigao 9 golova.

Nakon devetnaest kola Crvenka je peta na tabeli sa 20, a Sivac 69 je deveti sa 15 osvojenih bodova. U narednom kolu Crvenka ide u goste Smederevu, a Sivac 69 je gost   Vrbas Petrola.

U 20. kolu prvenstva u Prvoj ligi za rukometašice mlada crvenačka ekipa Laki je pred svojim navijačima pobedila Mladost iz Srpske Crnje sa 29:27, poluvreme 13:13. U prvom poluvremenu su izabrnice trenera Zorana Lovre igrale dobro, imale i po tri gola prednosti, ali su im gošće, što bi se reklo, stalno „duvale za vrat“, uspele da stignu tu prednost pa se na odmor otišlo sa nerešenih 13:13. U drugom delu rukometašice Mladosti su zaigrale sigurnije i kako je susret odmicao sticale prednost, pa su tako u 48. minutu imale četiri gola više jer je rezultat glasio 25:21 za Mladost. No, u finišu susreta im je ponestalo snage, što mlade crvenačke rukometašice koriste, i od rezultata 27:25 za Mladost u 55. minutu prave seriju od 4:0 i na kraju slave zasluženu pobedu. Najefikasnija u redovima ekipe Laki bila je Anželi Lovre koja je postigla 9 golova i proglašena je za igračicu utakmice.

Naš drugi prvoligaš Ženski rukometni klub „Krule“ iz Sivca je bio gost Jabuke. Slavile su rukometašice Jabuke sa 25:22, poluvreme 14:12. Sivačke rukometašice su na ovaj susret otputovale sa samo sedam igračica, dakle bez mogućnosti izmena i taj detalj je uticao na konačni rezultat. Susret je protekao u izjednačenoj igri, o čemu svedoči i podatak da je u 46. minutu bilo nerešeno 20:20, ali u finišu susreta ekipi Krule ponestaje snage, rukometašice Jabuke su bile prisebnije, postigle su pet, a primile samo dva gola za tih preostalih četrnaest minuta i slavile pobedu. Najefikasnija u ekipi Krule bila je Milica Rabrenović sa 11 postignutih golova.

Nakon dvadeset kola prvenstva Krule je sedmi na tabeli sa 15, a Laki deveti sa 12 bodova. U narednom kolu Krule u Sivcu dočekuje Mladost iz Srpske Crnje, a Laki će ugostiti ekipu Spartaka iz Debeljače.

 

Slede fudbalske aktuelnosti

 

Fudbaleri Hajduka su u 25. kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina gostovali u Novom Banovcima gde su od domaćina Omladinca poraženi sa 3:0, poluvreme 1:0. Bilo je ovo, prema rečima šefa stručnog štaba Hajduka Željka Račića razočaravajuće izdanje njegovih izabranika, a što je bilo tako Račić razlog vidi i u verovatno neadekvatnoj psihološkoj pripremi svoje ekipe, koja je slabije ušla  duel sa Omladincem, za razliku od domaćina koji je u susret ušao agresivno, odvažno, sa više želje i sasvim zasluženo je slavio. Šef struke Hajduka Račić se nada da je susret u Novim Banovcima bio samo jedan slab dan, te da će u nastavku sezone njegovi izabranici pružati kvalitetnije partije. Nakon poraza u Novim Banovcima fudbaleri Hajduka su trinaesti na tabeli sa 27 bodova, a u narednom kolu pred svojim navijačima dočekuju ekipu 1. maj Ruma iz Rume.

Fudbaleri Crvenke nastavljaju uspešnu prolećnu trku u Somborskoj područnoj ligi. U 24. kolu prvenstva fudbaleri Crvenke su gostovali u Tovariševu gde su savladali domaćina Vojvodinu sa 3:1, poluvreme 1:1. Poveli su Crvenčani golom Babića i onda se bespotrebno uvukla doza nervoze u igru, što domaćini koriste i u finišu prvog poluvremena stižu do izjednačenja. No, na početku drugog dela Jovanović dovodi Crvenku u vođstvo, da bi nakon trećeg gola kojeg je postigao Marko Kerekeš u 70. minutu, rutinskom igrom, fizički spremniji fudbaleri Crvenke upisali zasluženu pobedu. Rusin iz Ruskog Krstura je gostovao u Prigrevici, gde je od lidera na tabeli ekipe Bratstva poražen sa 5:0. Naš treći predstavnik u Područnoj ligi Lipar je na svom terenu poražen od Radničkog iz Ratkova sa 3:1, poluvreme 1:0 za Radnički. Susret je obeležio napadač gostiju Novović koji je postigao het-trik, a počasni gol za Lipar je autogol igrača Radničkog Kardinala. Fudbaleri Rusina su trenutno četvrti na tabeli sa 46 bodova, Crvenka je jedanaesta sa 29, a Lipar dvanaesti sa 27 osvojenih bodova. U narednom, 25. kolu sledi opštinski derbi: u Crvenki će se sastati Crvenka i Lipar, dok će Rusin u Ruskom Krsturu ugostiti Našu zvezdu iz Silbaša.

U 21. kolu prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred do ovog kola vodeća Kula je bila slobodna što su iskoristili fudbaleri OFK Odžaka i pobedom od 8:1 ostvarenom protiv Poleta iz Sivca su preuzeli vođstvo na tabeli, naravno, uz meč više. Počasni gol za Polet postigao je Vukašinović. Fudbaleri Mladosti iz Kruščića su gostovali u Bukovcu gde su sa ekipom Omladinca igrali nerešeno 2:2. Svoju bolju igru u prvol poluvremenu Mladost je krunisala golovima Vukovića i Gačevića, pase na odmor otišlo sa vođstvom Kruščićana od 2:1, da bi u drugom delu domaćini uspeli da stignu do izjednačenja, pa su bodovi podeljeni.  Kula je druga na tabeli sa 43 boda, Polet je šesti sa 32, a Mladost je deveta sa 21 bodom. U narednom kolu Polet u Sivcu dočekuje ekipu Omladinca iz Bukovca, Mladost će u Kruščiću ugostiti ekipu Zadrugara iz Srpskog Miletića, a Kula ide u goste Omladincu u Deronje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena