Yunet
 

Sport

Predstojeći sportski vikend obeležiće fudbal i rukomet

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 6. maj 2022. • 00:00 •

Predstojeći sportski vikend obeležiće fudbal i rukomet

 

 

KULA,06.05.2022.-Fudbaleri Hajduka u 26. kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina dočekuju ekipu 1. maj Ruma iz Rume. Nakon neubedljive igre i poraza kojeg su zabeležili u prethodnom kolu prvenstva  za fudbalere Hajduka je duel sa ekipom iz Rume jedna od poslednjih prilika za hvatanje priključka ekipama iz sredine tabele, a sve drugo bi ih značajno udaljilo od krajnjeg cilja – opstanka među srpskoligašima. Svesni su toga fudbaleri Hajduka, pa ističu da će dati svoj maksimum kako bi se iskupili za loše izdanje u Novim Banovcima, i pobedom uvećali svoje šanse u borbi za opstanak. Susret fudbalera Hajduka i 1. maja Ruma iz Rume će na stadionu „Milan Sredanović“ biti odigran sutra, a počeće u 17 časova.

Dvadeset i peto kolo prvenstva u Somborskoj područnoj ligi obeležiće opštinski derbi koji će biti odigran sutra u Crvenki, a u kojem će se sastati Crvenka i Lipar. Crvenčani ovog proleća igraju u veoma dobroj formi, imaju prednost domaćeg terena i sigurno su favoriti. Liparčani, pak, u prošlom kolu izgubiše na svom terenu, pa će u Crvenki želeti da se iskupe, što samo obećava zanimljiv opštinski derbi, koji će sutra na stadionu „Milorad Džomba“ u Crvenki početi u 17 časova. Rusin u Ruskom Krsturu dočekuje ekipu „Naša zvezda“ iz Silbaša. Krsturčani su porazom u prošlom kolu gotovo izgubili sve izglede da se domognu drugog mesta koje bi im omogućilo baraž za plasman u viši rang. Zbog te činjenice valja očekivati rasterećenu igru Rusina, nesporni kvalitet je tu, pa treba očekivati pobedu domaćina. Susret fudbalera Rusina i Naše zvezde iz Silbaša će u Ruskom Krsturu biti odigran u nedelju, a počeće u 17 časova.

U 22. kolu prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred dve ekipe iz naše opštine su domaćini. Polet u Sivcu dočekuje ekipu Omladinca iz Bukovca, rešen da se iskupi za ubedljiv poraz u Odžacima, dok je Mladost u Kruščiću domaćin ekipi Zadrugara iz Srpskog Miletića. Naš treći predstavnik, ekipa Kule ide u goste Omladincu u Deronje. Kuljani moraju pobediti ukoliko žele da ostanu u trci za plasmanom u viši rang. Svi ovi susreti su na programu u nedelju, a počeće u 17 časova.

U 20. kolu prvenstva u rukometnoj Super B ligi obe ekipe iz kulske opštine su gosti. Rukometaši Crvenke idu u goste Smederevu. Domaćin je drugoplasirana ekipa na tabeli, ali bez šansi da se domogne prvog mesta i plasmana u ARKUS Superligu, Crvenka je sigurna u sredini tabele, što govori da obe ekipe mogu igrati bez rezultatskog imperativa, te valja očekivati zanimljiv duel. Susret rukometaša Smedereva i Crvenke je na programu sutra, a počeće u 13 časova. Sivac 69 ide u goste Vrbas Petrolu u Vrbas. Gledajući položaj ekipa na tabeli domaćin je favorit, ali budući da je reč o sudaru ekipa koje se dobro poznaju moguća su i iznenađenja. Susret rukometaša Vrbasa i Sivca će u Vrbasu biti odigran sutra, a počeće u 18 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena