Yunet
 

Sport

Protekli vikend uspešan za rukometne i fudbalske kolektive

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 9. maj 2022. • 00:00 •

Protekli vikend uspešan za rukometne i fudbalske kolektive

KULA,09.05.2022.-Iako su oba naša rukometna superligaša u 20. kolu prvenstva u Super B ligi bila gosti, ostvarili su vredne rezultate. Sivac 69 je gostovao u Vrbasu, gde je savladao domaćina Vrbas Petrol sa 31:29. U prvom poluvremenu se igralo uglavom gol za gol, da bi u finišu prvog dela pri rezultatu 15:15 u 26. minutu rukometaši Vrbas Petrola serijom od 3:0 prvi deo rešili u svoju korist sa 18:15. U drugom poluvremenu uporni Sivčani su smanjivali prednost domaćina i u 39. minutu stižu do izjednačenja – rezultat je tada glasio 21:21, a u 54. minutu 27:27, da bi potom Sivčani preuzeli vođstvo, poveli sa 29:27 i ta dva gola prednosti uspeli da sačuvaju i slave vrednu pobedu. Prema rečima trenera Sivca Branka Žeželja bila je to najbolja igra njegovih izabranika ovog proleća, čvrsta odbrana, golmani solidni, iskazana velika želja, uložena velika energija, što se na kraju i isplatilo. Najefikasniji u redovima Sivca bio je pivot Ilija Kolarić koji je postigao 11 golova, te je proglašen i za igrača utakmice.

Rukometaši Crvenke su gostovali u Smederevu gde ih je dočekao drugoplasirani tim u ligi, ekipa Smedereva. „Veverice“ se sa ovog gostovanja na koje su otišli bez iskusnog Ivića vraćaju sa osvojenim bodom, jer je susret završen nerešeno 29:29, poluvreme 13:11 za Crvenku. Trener Crvenčana Miloš Mitrović ističe da su nakon odličnog izdanja i ubedljive pobede ostvarene protiv Morave iz Velike Plane sa pobedničkim ambicijama otišli na megdan Smederevu verujući da mogu da iznenade. Odlična igra rukometaša Crvenke u odbrani i dosta raspoloženih igrača u napadu su bili razlozi dobrog izdanja u Smederevu, „veverice“ su diktirale tempo i kontrolisali rezultat tokom čitavog susreta, pa su tako u 48. minutu vodili sa 27:22, a u 57. sa 29:27, ali je neiskustvo u završnici razlog zbog čega su se kući vratili samo sa jednim bodom. Najefikasniji u ekipi Crvenke bili su Savo Bošković sa 8 i mladi Aleksa Tomić sa 7 postignutih golova.

Nakon dvadeset kola prvenstva Crvenka je peta  na tabeli sa 21, a Sivac 69 je osmi sa 17 bodova. U narednom kolu Crvenka ide u goste Inđiji, a Sivac 69 će na svom terenu ugostiti Moravu iz Velike Plane.

Fudbaleri Hajduka su u 26. kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina pred svojim navijačima u Kuli pobedili ekipu 1. maj iz Rume sa 3:1 i znatno uvećali svoje šanse da u nastavku sezone mogu izboriti opstanak među srpskoligašima. Gledaoci su prisustvovali već uobičajenoj slici na stadionu u Kuli: u prvom poluvremenu dobra igra Hajduka krunisana sa dva efektna gola. Prvi je u 13. minutu postigao najbolji igrač susreta Uroš Božović, koji je prihvatio loptu upućenu od Matijaševića, poneo je par koraka i sa nekih dvadesetak metara šutira veoma precizno i pogađa „malu mrežicu“ kraj leve stative nemoćnog Ramadanija. Samo pet minuta kasnije opet na asistenciju Matijaševića, Ivanović iskosa sa  desetak metara pogađa gol gostiju za 2:0. Tim rezultatom se otišlo na petnaestominutni odmor. I onda, drugo poluvreme, „hajduci“ bespotrebno stegnuti i kazna za takvu igru stiže u 78. minutu kada je najbolji igrač Rumljana Matijević prošao po boku, želeo da uputi oštar centaršut, lopta kači Damjanovića, menja smer, vara Drinčića i završava u mreži Kuljana za 2:1. Ovaj  gol je trgnuo iz letargije fudbalere Hajduka koji  u samom finišu stižu do trećeg gola. U 87. minutu Božović je primivši jednu dubinsku loptu ga grudi ušao u šesnaesterac gostiju, prevario mladog Mandića i kraj istrčalog Ramadanija prosledio loptu u nebranjenu mrežu za konačnih 3:1 za Hajduk 1912.

Hajduk je trenutno dvanaesti na tabeli sa 30 osvojenih bodova, a u narednom kolu ide u goste Radničkom u Sombor.

Dvadeset i peto kolo prvenstva u Somborskoj područnoj ligi obeležio je opštinski derbi u kojem je Crvenka, na svom terenu nadigrala Lipar, pobedivši ga sa 4:0. Nastavili su tako fudbaleri Crvenke niz prolećnih uspeha, a u opštinskom derbiju protiv Lipara vođstvo im je u 15. minutu doneo Čvokić. U finišu prvog dela igrač Lipara Trešnjić ja kao poslednji igrač odbrane nepropisno zaustavio napadača Crvenke Babića, dobija crveni karton, a sudija dosuđuje penal za Crvenku kojeg Milan Subotić pretvara u drugi gol. Pomenuti Babić je u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu postigao treći, a u 62. minutu i četvrti gol za ubedljivu pobedu Crvenke. Rusin je u Ruskom Krsturu ugostio ekipu Naša zvezda iz Silbaša i upisao minimalac – pobedu od 1:0. Trener Krsturčana Zlatko Sajankovića ističe da je sama utakmica protekla u rastrzanoj igri, bez previše šansi, a da je odluka o pobedniku pala u 86. minutu kada je jednu dubinsku loptu prihvatio Matej Sajanković i pretvorio u pobedonosni gol. Rusin je trenutno četvrti na tabeli sa 49, Crvenka je jedanaesta sa 32, a Lipar dvanaesti sa 27 osvojenih bodova. U narednom kolu Rusin ide u goste Kordunu u Kljajićevo, Crvenka je gost ŽAK-a u Somboru, a Lipar će na svom terenu ugostiti ekipu Vojvodine iz Tovariševa.

Vrednu pobedu proteklog vikenda ostvarili su fudbaleri Kule, koji su u susretu 22. kola prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred, na gostovanju u Deronjama pobedili ekipu Omladinca sa 1:0. Gol odluke postigao je Bortnik, a pobeda je tim značajnija jer je Kulu učvrstila na liderskoj poziciji na tabeli. I ostala dva kluba iz naše opštine koji se takmiče u ovom rangu su bila uspešna. Polet je u Sivcu pobedio ekipu Omladinca iz Bukovca sa 3:1. Golove za Polet su postigli Furtula, Romić i Nićetin. Istim rezultatom 3:1 pobedu su upisali i fudbaleri Mladosti koji su u Kruščiću dočekali ekipu Zadrugara iz Srpskog Miletića. Golove za Mladost postigli su Grdinić, Kilić i Gačević. Kula je prva na tabeli sa 46 bodova, Polet je šesti sa 35, a Mladost osma sa 24 boda. U narednom kolu Kula dočekuje Terekveš iz Svilojeva, sivački Polet ide u goste Zadrugaru u Srpski Miletić, a Mladost iz Kruščića je gost BSK-a u Bačkom Brestovcu.

Članovi Karate kluba „Hajduk“ su proteklog vikenda imali dva veoma zapažena nastupa. Najpre su u subotu učestvovali na Kupu Srbije za kadete, juniore i seniore, koji je održan u Novom Bečeju, na kojem su „hajduci“ nastupili u 24 pojedinačna i pet ekipnih, a osvojili su 13 medalja, od kojih su četiri zlatne, tri srebrne i šest bronzanih odličja. Zlatne medalje na Kupu Srbije u pojedinačnoj konkurenciji osvojili su kadet Rastko Mijanović i junior Mihajlo Krnajac, srebrne medalje u pojedinačnoj konkurenciji su osvojile seniorka Natalija Seratlić i juniorka Mia Dvožak, a bronzana odličja pojedinačno su osvojili kadet Božidar Mrdak, junior Rastko Mijanović, juniorka Matea Kalmar i seniorka Kristina Sokolovski. U klubu su ponosni na dva ekipna zlata na Kupu Srbije, a osvojili su ih ekipa juniora u sastavu Miloš Krnajac, Luka Giric, Mihajlo Krnajac i Rastko Mijanović, kao i ekipa kadeta u sastavu: Rastko Mijanović, Miloš Krnajac, Stefan Karapandža i Božidar Mrdak. Srebrnu medalju je osvojio Hajdukov tim juniorki u sastavu: Matea Kalmar, Milana Korica i Mia Dvožak, a bronzane medalje u ekipnoj konkurenciji su osvojili tim kadetkinja Hajduka u sastavu: Lana Ljubenković, Mia Dvožak, Isidora Pekvić i Anđela Medarević, kao i tim seniorki u sastavu: Aleksandra Đikić, Natalija Seratlić i Kristina Sokolovski. U Karate klubu „Hajduk“ su izuzetno zadovoljni učinkom svojih članova na Kupu Srbije, a posebno osvojenim titulama ekipnih šampiona juniora i kadeta. Od pojedinaca posebno su se istakli Rastko Mijanović koji je što ekipno, što u pojedinačnoj konkurenciji osvojio tri zlata i jednu bronzu što je podvig bez premca, kao i junior Mihajlo Krnajac koji je osvojio dva zlata. Radi se o dvojici sigurno najperspektivnijih mladih boraca u Srbiji.

U nedelju u članovi Karate kluba Hajduk, takođe u Novom Bečeju učestvovali na tradicionalnom međunarodnom turniru „Dunav Kup“ sa kojeg se dvadeset članova ovog kluba vraća sa 7 zlatnih, jednom srebrnom i 5 bronzanih medalja, što je bilo dovoljno da Karate klub „Hajduk“ bude najuspešniji klub na ovom turniru kada su borbe u pitanju. Titulama pobednika „Dunav Kupa“ okitili su se nada Stefan Karapandža, te pionirke Vanja Jarić i Nevena Vujasin, kao i pioniriVojin Miletić, Sergej Baran, Miljan Mrdak i Marko Đisalov. Srebrnu medalju je osvojio pionir Luka Roknić, a bronzane ženske nade Isidora Pekvić, Milica Bukvić i Anđela Medarević, kao i muške nade: Aleksa Pucar i Ilija Dragić. Medalje su osvojili članovi mlađih uzrasnih kategorija Hajduka što je pouzdan znak da su na pravom putu da uspešno naslede svoje starije drugove i drugarice koji dominiraju u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena