Yunet
 

Sport

Za nama je zanimljiv sportski vikend, obeležen pobedom rukometaša Sivca

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 23. maj 2022. • 00:00 •

Za nama je zanimljiv sportski vikend, obeležen pobedom rukometaša Sivca

KULA,23.05.2022.- Poslednje kolo prvenstva u rukometnoj Super B ligi je  proteklo u znaku rukometaša Sivca. U komšijskom derbiju, odigranom u Crvenki rukometaši Sivca su uspeli da pobede domaćine rezultatom 36:35, poluvreme 18:17 za Crvenku. Rasterećeni bilo kakvog rezultatskog imperativa rukometaši Crvenke i Sivcasu se trudili da crvenačkoj rukometnoj publici pokažu sve ono lepo što krasi rukomet. Više pažnje se posvećivalo napadu nego odbrani, o čemu svedoči i 71 postignuti gol. Što se samog susreta tiče, ni jedna ekipa nije uspevala da stekne značajniju razliku, a više nerava imali su rukometaši Sivca koji su golom Slavuljice u samoj završnici susreta došli do pobede. Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe Sivca bio Žegarac sa 9 golova i on je proglašen za igrača utakmice, a u redovima Crvenke Nikolić i Bošković su postigli po 7 golova.

Prvenstvenu sezonu u Super B ligi rukometaši Crvenke su završili na sedmom, a Sivca na osmom mestu sa po 21 osvojenim bodom.

            Slede fudbalske aktuelnosti

Fudbaleri Hajduka su u susretu 28. kola prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina pred svojim navijačima pobedili ekipu Tekstilca iz Odžaka sa 2:1 i tako zadržali izglede da u preostala dva kola prvenstva mogu izboriti opstanak među srpskoligašima. U prvom poluvremenu, verovatno sputani važnošću susreta fudbaleri Hajduka su propustili dve sjajne prilike kada su najpre Radmanović u 18. a potom i Matijašević u 23. minutu izlazili sami pred golmana Tekstilca Braća, ali nisu postigli golove  i kazna za promašaje je usledila u 43. minutu kada je nakon centaršuta igrač Tekstilca Serdar, udarcem glavom savladao golmana Hajduka Drinčića, pa se na odmor otišlo sa prednošću gostiju. Na otvaranju drugog poluvremena penal za Hajduk, opravdano dosuđen, jer je pred golom Tekstilca oboren Božović. Kazneni udarac izveo je Vlaisavljević i poslao loptu kraj leve stative. Svi ovi promašaji nisu demoralisali ekipu Hajduka, pa su Božović u 54. i Matijašević u 67. minutu postigli golove koji su Hajduku doneli tri boda.

Fudbaleri Hajduka su trenutno trinaesti na tabeli sa 33 osvojena boda, a u narednom kolu idu u goste Feniksu u Staru Pazovu. Snimak utakmice Hajduk – Tektilac na programu KU Televizije možete pogledati večeras od 20 časova.

Potpun uspeh naših predstavnika u Somborskoj područnoj ligi. U susretima 27. kola prvenstva fudbaleri Crvenke su u subotu, na svom terenu pobedili ekipu Budućnosti iz Mladenova sa 2:0. Mrežu gostiju već u četvrtom minutu načeo je centarfor Crvenke Jovanović, a na drugi gol, kojim je potvrđena pobeda čekalo se do 52. minuta kada je kapiten Crvenke Milan Subotić bio precizan. Ubedljivu pobedu ostvarili su fudbaleri Rusina koji su u Ruskom Krsturu pobedili ekipu Budućnosti iz Paraga sa 5:0. Raspoloženi Sušić i Marković su postigli po dva, a mladi Sajanković jedan gol za Rusin. Naš treći predstavnik u Područnoj ligi – Lipar je na svom terenu ugostio poslednjeplasiranu ekipu Radničkog iz Sombora i ubeležio očekivanu pobedu. Rezultat je na kraju glasio 4:1 za Lipar, a strelci su bili Čestić, Šegan, Marčetić i Mijić. Nakon ovog kola prvenstva Rusin je četvrti na tabeli sa 52 boda, Crvenka je jedanaesta sa 36, a Lipar dvanaesti sa 33 boda. U narednom kolu Crvenka ide u goste vodećem Bratstvu u Prigrevicu, Lipar je gost ŽAK-a u Somboru, a Rusin odlazi na megdan ekipi Budućnosti u Gložan.

U 24. kolu prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred fudbaleri Kule su na gostovanju u Riđici pobedili ekipu Graničara sa 2:0 i tako ostali u trci za plasmanom u viši rang. Golove za Kulu u Riđici su postigli Nemanja Novakov i Marko Savić. Polet je pred svojim navijačima u Sivcu izgubio od BSK-a iz Bačkog Brestovca sa 4:2. Golove za Polet postigli su Perlić i iskusni Furtula. Najzanimljivije je bilo u Kruščiću gde je Mladost ugostila kandidata za plasman u viši rang ekipu Hajduka iz Stapara. Susret je završen nerešeno 4:4, a Kruščićani imaju za čim da žale, jer su vodili i sa 4:1, i samo tri minuta regularnog dela i još tri minuta nadoknade vremena delilo ih je od pobede. Međutim, tih šest minuta bilo je dovoljno igračima Hajduka da postignu tri gola i osvoje vredan bod koji ih je doveo na prvo mesto na tabeli. Dvostruki strelac za Mladost bio je Gačević, a po gol su postigli Sobek i Grdinić. Kula je trenutno treća na tabeli sa 45 bodova, dva manje od vodećeg Hajduka iz Stapara, Polet je šesti na tabeli sa 35, a Mladost deseta sa 25 osvojenih bodova. U narednom kolu Mladost u Kruščiću dočekuje Graničara iz Riđice, Kula ide u goste Dinamu u Bački Breg, a Polet iz Sivca će u Staparu odmeriti snage sa Hajdukom.

Protekli vikend su obeležila i dva teniska turnira koja su u subotu održana u Kuli. Prvi je je „Otvoreno prvenstvo Kule“ kojeg je Tenis klub „Hajduk“ organizovao za igrače narandžastog nivoa, a reč je o devojčicama i dečacima do 10 godina starosti. Ovaj turnir je zvanično takmičenje, jer je uvršten u kalendar Vojvođanskog teniskog saveza.

 

Što se rezultata tiče prvo mesto u konkurenciji dečaka osvojio je član Hajduka David Barna, drugo je osvojio Branislav Sladić, član Tenis kluba Tisa iz Bečeja, a treće mesto su podelili član Hajduka Novak Korać i Gunaratne Čaniru Saven, dečak iz Šri Lanke koji nastupa za Tenis klub Elit iz Novog Sada. U konkurenciji devojčica prvo mesto je osvojila Sara Hristidis, članica novosadske Vojvodine, a drugo Daša Cvetković, članica Tenis kluba «SLP».

Drugi teniski turnir koji je u subotu održan u Kuli organizovao je Tenis klub «Helm» a reč je o  humanitarom teniskom turnir u konkurenciji dublova „Tenis iz bloka“ na kojem su uz aktivne tenisere mogli učestvovati i amateri i napredni rekreativci.

Učestvovalo je ukupno 11 parova, a nakon zaniumljivih mečeva prvo mesto je osvojio dubl iz Odžaka kojeg su činili AleksandarTomas i Niko Martinović koji su u finalu pobedili vrbasko-kulsku kombinaciju koju su činili Miloš Lučić i Jožef Barna. Treće mesto je pripalo paru iz Vrbasa kojeg su sačinjavali Vladimir hardi i Borko Bugarski. Ovaj teniski turnir, rekosmo, imao  je  humanitarni karakter, od kotizacije i dobrovoljnih priloga sakupljeno je nešto manje od 80 hiljada dinara, a prikupljena sredstvasu poklonjena Humanitarnoj organizaciji „Srbi za Srbe“, čiji su osnovni ciljevi i zadaci zalaganje za poboljšanje uslova za život i rad srpskih porodica u zemljama gde se nalazi srpski narod i gde je pomoć potrebna.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena