Yunet
 

Sport

Fudbalske aktuelnosti

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 9. jun 2022. • 00:00 •

Fudbalske aktuelnosti

KULA,09.06.2022.- Još jedno kolo prvenstva u Somborskoj područnoj ligi je preostalo da bude odigrano, pa da bude spuštena zavesa na fudbalsku sezonu za klubove iz kulske opštine. Iako je rano za detaljniju analizu, izvesno je da nema razloga za zadovoljstvo onim što su nam naši fudbalski klubovi priredili. Niko, od sedam  klubova nije uspeo da izbori plasman u viši rang, a na žalost nekoliko njih se do poslednjeg kola borilo za goli život. Onaj najkvalitetniji, Fudbalski klub „Hajduk 1912“ je zvanično ispao iz Srpske lige grupa Vojvodina, jer je završio na trinaestom mestu na tabeli, u konkurenciji šesnaest timova, a četiri najlošije plasirana tima ispadaju iz lige. Doduše, provlači se u javnosti priča da će se neki klubovi fuzionisati, neki gasiti, što bi omogućilo Hajduku opstanak u Srpskoj ligi, ali za sada je to sve u sferi nagađanja.

U Somborskoj područnoj ligi se nadmeću tri kluba iz naše opštine: nekadašnji prvoligaš Crvenka, Rusin iz Ruskog Krstura i Lipar. Očekivanja su ispunili fudbaleri Rusina koji su trenutno četvrti na tabeli. U jednom momentu je zaličilo da bi Rusin mogao da juri drugu poziciju i kroz baraž plasman u Vojvođansku ligu, što bi bio najlepši poklon predstojećem obeležavanju veka postojanja ovog kluba, ali nije se dalo. Crvenka je svakako najprijatnije iznenađenje proleća, ali i primer kako se samo stabilizacijom kluba u svim segmentima može napred. Jer, jesen su fudbaleri Crvenke završili na četrnaestom mestu sa samo devet osvojenih bodova, a u zimskoj pauzi grupa mladih ljudi je preuzela rukovođenje klubom, odrađene su kvalitetne pripreme, i sa samo par osveženja u igračkom kadru fudbaleri Crvenke su u prolećnom delu prvenstva osvojili, za sada, čak 30 bodova, pa su sa ukupno 39 bodova u mirnoj luci. Lipar gazi utabanim stazama: oslanjanje na sopstveni igrački kadar, jer gotovo devedeset odsto igračkog kadra čine rođeni Liparčani, što je retkost u današnje vreme. I oni su u sigurnoj luci, ne preti im ispadanje, a za nešto više, čini se, potreban im je iskusniji stručni kadar. No, ako se zna kolika je besparica u našim  klubovima, jasno je da je dovijanje način preživljavanja.

Tri kluba iz kulske opštine Kula, Polet iz Sivca i Mladost iz Kruščića su se takmičila u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred. Kula je u sezonu ušla najambicioznija želeći da izbori plasman u viši rang. Nakon jesenjeg dela prvenstva koji je Kula okončala na čelnoj poziciji činilo se da je cilj dostižan. Međutim, u prolećnom delu prvenstva desilo se nekoliko krupnih propusta, kao što su porazi od Terekveša iz Svilojeva na domaćem terenu, ili od Dinama u Bačkom Bregu, a reč je o ekipama iz donjeg dela tabele, te uz administrativni propust koji ih je koštao oduzimanjem bodova, Kula nije izborila plasman u viši rang, već je završila na trećem mestu na tabeli. Polet iz Sivca je sezonu završio na petom mestu. Predvođen iskusnim Romićem i Furtulom, i uz nekoliko mladih igrača koji su se pojavili Sivčani su odigrali jednu mirnu sezonu. Mladost iz Kruščića je bolje odigrala prolećni deo sezone, jer je jesen završila na pretposlednjem mestu na tabeli, da bi nakon dobrih prolećnih igara prvenstvo okončala na bezbednom desetom mestu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena