Yunet
 

Sport

U subotu se održava „Trka prijateljstva“

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 14. jun 2022. • 00:00 •

 U subotu  se održava „Trka prijateljstva“

KULA,14.06.2022.- Jedno od događanja po kojima je grad Kula prepoznatljiv je tradicionalna „Trka prijateljstva“. U subotu će, trinaesti put, Atletski klub „Hajduk Maraton tim“ prirediti pravi atletski hepening i svojim sugrađanima, ali i svim drugim ljuboteljima atletike darivati trinaestu po redu „Trku prijateljstva“, manifestaciju koja je Kulu definitivno učvrstila na atletsku mapu ne samo Srbije, već i regiona.

-Polako privodimo kraju pripreme za predstojeću trku i mogu da kažem, sudeći prema brojkama da ćemo oboriti sve rekorde. Do juče smo imali 810 zatvorenih prijava, a statistika kaže da desetak posto prijavljenih se iz raznih razloga ne pojavi na startu, i za sam dan trke smo ostavili nešto startnih brojeva tako da očekujemo da će u predstojećoj trci biti oko 750 finišera čime će biti oboren rekord kada je broj učesnika u pitanju – kaže predsednik Atletskog kluba „Hajduk Maraton tim“ Zdravko Mišović, inače idejni tvorac „Trke prijateljstva“.

U Kuli će nastupiti trkačka elita predvođena ikonom srpskog trčanja Oliverom Jevtić, biće tu i Kenijac Stenli Kipruto, naši poznati trkači Marko Ranković, Đuro Borbelj, Miloš Dajević, Kristijan Stošić, Nevena Jovanović i drugi, ali i trkači iz zemalja iz okruženja, što samo govori da će ljubitelji atletike iz Kule i okoline imati šta da vide. Kada je sama „Trka prijateljstva“ u pitanju u subotu će je otvoriti najlmađi: najpre će učenici prvog i drugog, a potom i trećeg i četvrtog razreda trčati 400 metara, a zatim učenici petog i šestog, a nakon njih sedmog i osmog razreda će trčati 800 metara. Oko 17 časova i 30 minuta krenuće glavna trka, na 5 i 10 kilometara. Staza trke je tradicionalna: Kramerovom do Petra Drapšina, te kroz nju do Jezera Kompanije Rodić gde je okretište i povratak na cilj. Za najuspešnije u glavnoj trci na 5 i 10 kilometara obezbeđene su novčane nagrade.  

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena