Yunet
 

Sport

Radosne vesti za navijače FK ''Hajduk 1912''

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 22. jun 2022. • 00:00 •

Radosne vesti za navijače FK ''Hajduk 1912''

KULA,22.06.2022.- Četvrtog juna je završeno prvenstvo u Srpskoj ligi grupa Vojvodina i od tada je jedino pitanje koje postavljaju navijači Fudbalskog kluba „Hajduk 1912“ u kojoj će ligi njihovi ljubimci igrati u narednoj sezoni. Naime, činjenica je da je „Hajduk“ prethpodnu sezonu završio na trinaestom mestu na tabeli, prvom ispod crte koja vodi u niži rang takmičenja, ali u fudbalskim krugovima se uveliko priča o odustajanju nekih ekipa od takmičenja, spajanju pojedinih ekipa i u takvoj situaciji se otvara mogućnost da Hajduk ostane u Srpskoj ligi. Predsednik Fudbalskog kluba „Hajduk 1912“ Dalibor Krković je najpozvaniji da da odgovor na pitanje u kojoj ligi će „hajduci“ igrati u narednoj sezoni.

-Treću ligu, Srpsku ligu grupa Vojvodina! Danas će biti ozvaničena fuzija, odnosno spajanje, fudblskih klubova „Novi Sad“ i „Proleter“, što u Srpskoj ligi Vojvodina stvara prostor za opstanak ekipi koja je prošlu sezonu završila prva ispod crte, a to je „Hajduk 1912“, te na osnovu toga a i konatakata koje imamo sa Fudbalskim savezom Vojvodine i Fudbalskim savezom Srbije očekujemo da se to realizuje na takav način- rekao je predsednik „Hajduka“ Dalibor Krković.

Takav ishod sigurno utiče i na planove Fudbalskog kluba „Hajduk 1912“?

-Dalji planovi su da, ukoliko se sve to završi u očekivanim okvirima, da stvorimo ekipu koja će se boriti za ulazak u Prvu ligu Srbije i biti konkurentna za najviši plasman. To podrazumeva rekonstrukciju igračkog kadra i u dogovoru sa šefom stručnog štaba Željkom Račićem stvaramo ekipu koja će biti konkurentna da se bori za najviši plasman – kaže Krković.

Budući da ima najava da će nova prvenstvena sezona u Srpskoj ligi grupa Vojvodina početi 15. avgusta, iz tabora Hajduka najavljuju da će pripreme za narednu sezonu početi najverovatnije 5. jula.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena