Yunet
 

Sport

Fudbaleri ''Hajduka'' u ponedeljak počinju pripreme

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 29. jun 2022. • 00:00 •

Fudbaleri ''Hajduka'' u ponedeljak počinju pripreme

KULA,29.06.2022.-Četvrtog juna fudbaleri „Hajduka“ su odigrali poslednji prvenstveni susret i od tada su na odmoru. Ali, pauzi je došao kraj, jer je šef stručnog štaba „Hajduka“ Željko Račić, u dogovoru sa klupskim rukovodstvom prozivku i početak prirema za narednu sezonu zakazao za ponedeljak, 4. jul.

Ovo vreme do početka priprema koristi se za jačanje u svim klupskim segmentima. Pre svega to se odnosi na igrački kadar, jer ima odlazaka, a i pregovora sa eventualnim pojačanjima. Što se odlazaka tiče otišao je Nemanja Ivanović, najverovatnije u Loznicu, Luka Jančić, koji je bio ustupljen na dvojnu registraciju vraća se u subotički Spartak. Golman Miljan Drinčić i špic Aleksandar Vlaisavljević žele da odu, kao i još nekolicina mladih igrača koji bi da odu u klubove gde bi više igrali. Zbog svega toga u klubu obavljaju razgovore sa igračima koji su sada tu da i ostanu, a kada je o onima koji će Hajduk pojačati imena za sada ne otkrivaju. Trener Željko Račićkaže da je trener koji voli da dovede igrače koje zna, koji uz kvalitet imaju karakter, neke od igrača sa kojima se pregovara je trenirao, a izvesno je da se mora reagovati na svim pozicijama, od golmana pa do špica. Uz promene u igračkom kadru, ima promena i u stručnom štabu Hajduka, jer je iz kluba otišao trener golmana Predrag Brkić, a da ga zameni najverovatnija opcija je Dejan Kronić, nekadašnji golman Hajduka.

Inače, kompletne pripreme fudbaleri „Hajduka“ će odraditi u Kuli, što na glavnom terenu, što na terenima na Vašarištu, a trenutno se radi i na ugovaranju kontrolnih utakmica.Naredna prvenstvena sezona počinje sredinom avgusta, a i klkupsko rukovodstvo, kao i struka su postavili jasne ciljeve, a to je da bude  napravljen i tim, a i klub koji bi igrao zapaženiju ulogu nego prethodnih sezona. Cilj je da bude napravljen tim za gornji deo tabele, jednostavno da se učini sve da mnogo toga zavisi samo od Hajduka, a ne od drugih.

Navijače „Hajduka“, uz sve rečeno, svakako interesuje i rang u kojem će se „hajduci“ takmičiti?

-Mi sve što radimo radimo u uverenju da smo trećeligaši, odnosno članovi Srpske lige grupa Vojvodina. Svi potezi klupskog rukovodstva, svi razgovori sa igračima, kompletan plan i program priprema je baziran na tome da smo trećeligaši. Imamo uveravanja da je to gotovo sigurno, što je i realno, jer uz igrački kadar imamo i odlične uslove, počev od stadiona i svega drugog, tako da verujem da će se u Kuli igrati srpskoligaški fudbal – rekao je šef stručnog štaba „Hajduka“ Željko Račić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena