Yunet
 

Sport

Završen 2. memorijalni turnir „Boban Damjanović“  

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 1. avgust 2022. • 00:00 •

Završen 2. memorijalni turnir „Boban Damjanović“   

 

 

KULA, 1.8.2022. - Na igralištu fudbalskog kluba „Polet“ u Sivcu održan je drugi po redu memorijalni turnir u fudbalu „Boban Damjanović“. Turnir je otvorio predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je poželeo svim učesnicima fer i korektno nadmetanje.Ova manifestacija ispunila je očekivanja, kako takmičara tako i publike, a Željko Varagić, predsednik fudbalskog kluba „Polet“, koji je organizator turnira, istakao je da je sve proteklo u fer i sportskom duhu i da očekuje da će sledeće godine turnir biti na još većem nivou:

„Zaista, sa moje strane gledišta, je sve bilo dobro urađeno i najveće je zadovoljstvo kad svi učesnici turnira, i treneri i ostatak ekipe, odlaze iz Sivca prezadovoljni, puni utisaka i uz reči hvale. Ogroman trud je uložen u organizaciju turnira, jer sama organizacija jeste kompleksan posao. Mišljenja sam da je ovo trenutno najjači turnir u državi kada je ovo godište u pitanju, a prilog u tome govori činjenica da su došli „Partizan“ i „Crvena Zvezda“, kao i „TSC“ i „Spartak“, pored ekipa iz naše opštine. Već za sledeći turnir razmišljamo da pozovemo i neku inostranu ekipu, jer Boban je zaslužio mnogo više od ovog turnira, ali i ovo je neki vid doprinosa i zahvalnosti Bobanu Damjanoviću, koji je dao mnogo toga za naš klub i našu sredinu“.

Pobednik turnira je ekipa „Crvene Zvezde“, drugoplasirana je ekipa „TSC“ iz Bačke Topole, dok je treće mesto pripalo fudbalskom klubu „Polet“ iz Sivca. Ognjen Purić, trener pobedničke ekipe, zadovoljan je izdanjem svoje ekipe, a takođe se pohvalno izrazio o samoj organizaciji turnira:

„Turnir je sjajno organizovan i zahvaljujem se gospodinu Varagiću na pozivu. Prvi put učestvujemo ovde i nadam se da ćemo i narednih godina biti deo ovog turnira. Zadovoljan sam učinkom svoje ekipe, s obzirom da smo tek krenuli sa sezonom. Dečaci su se odlično snašli i pokazali su kvalitet, a iz dana u dan podižemo lestvicu i kvalitet priprema, kako bi, kao i u prošloj sezoni, ostali na pobedničkom kursu. Naša deca pokazuju voljni momenat kada je u pitanju pristup treningu i svim obavezama koje fudbal nosi sa sobom, te ne sumnjam da će neki od njih ostvariti zavidne karijere. Ipak, najbitnije je da izrastu u dobre ljude, a sportski uspesi su sporedna stvar u odnosu na to.“

 

Kategegorija koja se nadmetala na ovom turniru jeste igrači rođeni 2013. godine. Kada je reč o individualnim priznanjima, najbolji igrač turnira je Dmitar Bojić iz „Crvene Zvezde“, najbolji golman je Sergej Brestovac, takođe iz pobedničkog tabora, dok je najbolji strelac Strahinja Rebić iz sivačkog „Poleta“. Trofej pobednicima turnira uručile su ćerke Bobana Damjanovića, Vanja i Dunja Damjanović.  Turnir je organizovan u sećanje na čoveka koji je svojim radom doprineo jačanju, kako „Poleta“ kao sportskog kolektiva, tako i naseljenog mesta Sivac, ali i opštine Kula u celo

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena