Yunet
 

Sport

Najava sportskih dešavanja

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 16. septembar 2022. • 00:00 •

Najava sportskih dešavanja

KULA, 16.9.2022.- Predstojeći sportski vikend obeležiće početak prvenstva u rukometnoj Super B ligi, a biće zanimljivo i na fudbalskim terenima.

U prvom kolu prvenstva u rukometnoj Super B ligi oba tima iz naše opštine su gosti. Rukometaši Crvenke sutra odlaze na megdan Inđiji. Ako je suditi na osnovu igara rukometaša Crvenke na nedavno održanom „Čiletovom“ memorijalu, „veverice“ sa dosta optimizma ulaze u novu sezonu. Uz postojeći igrački kadar stigla su i tri igrača novosadske Vojvodine na takozvanu dvojnu registraciju, a reč je o Tasiću, Podunavcu i Mašiću, formiran je respektabilan sastav i svesni svojih vrednosti rukometaši Crvenke poručuju da u Inđiji idu na pobedu. Duel rukometaša Inđije i Crvenke će sutra u Inđiji početi u 17 časova i 30 minuta.

Naš drugi predstavnik u Super B ligi – Sivac 69 ide u goste Sinđeliću u Beograd. Sivčani su između dve sezone ostali bez dva iskusna igrača, klupske legende Vitomira Kalića koji je prestao da igra i Ćujića koji je promenio klub. No, tu su iskusni Slavuljica, Čabai, Žegarac, kapiten Beslać, koji će biti potpomognuti mladim igračima željnim afirmacijetako da će Sivac 69 imati veoma konkurentan sastav, spoj iskustva i mladosti. Trener sivačkih rukometaša Branko Žeželj ističe da je prvo kolo uvek nepoznanica, jer se iz priprema ulazi u trku za bodovima, ali veruje u svoje izabranike i očekuje povoljan rezultat u Beogradu. Susret rukometaša Sinđelića i Sivca će u Beogradu biti odigran u nedelju, a počeće u 18 časova i 30 minuta.

            Fudbalske aktuelnosti

Fudbaleri Hajduka u šestom kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina dočekuju ekipu Naftagasa iz Elemira. Gosti su novajlije u srpskoligaškom društvu, ali sudeći prema rezultatima u prvih pet kola dobro su se snašli, jer su osvojili osam bodova, što govori da fudbalerima Hajduka neće biti lako. Svesni su toga izabranici Željka Račića, ali ističu da će maksimalno odgovornom i angažovanom igrom iskoristiti prednost domaćeg terena i ostvariti pobedu. Susret fudbalera Hajduka i Naftagasa iz Elemira će na stadionu „Milan Sredanović“ biti odigran sutra, a počeće u 16 časova.

Šesto kolo prvenstva u Somborskoj područnoj ligi obeležiće dva derbija, od kojih je jedan opštinski, a u kojem će se sastati Crvenka i Lipar. Na žalost mali broj ljubitelja fudbala iz naše opštine će prisustvovati ovom derbiju, jer zbog poznatih incidenata koji su se desili nakon susreta fudbalera Crvenke i Hajduka iz Stapara teren u Crvenki je suspendovan, Crvenčani dva susreta kao domaćini moraju da odigraju na terenu 30 kilometara udaljenom od Crvenke, pa će zbog svega toga fudbaleri Crvenke kao domaćini ekipu Lipara ugostiti sutra u Apatinu. Uprkos svemu tome, kao i činjenici da neće zbog crvenih kartona moći da nastupe Ivić i Zelić fudbaleri Crvenke su rešeni da protiv lidera na tabeli Lipara pokažu da se s pravom ubrajaju u kandidate za plasman u viši rang. Sa druge strane, fudbaleri Lipara jedini sa svih pet pobeda poručuju da neće odustati od svoje napadačke igre, te da će i protiv Crvenke pokazati da dosadašnji rezultati nisu slučajnost, već proizvod kvalitetne igre. Sve to obećava sjajan opštinski derbi koji će u Apatinu biti odigran sutra, a počeće u 16 časova. Drugi derbi će biti odigran u Ruskom Krsturu, a sastaće se trećeplasirani Rusin i četvrtoplasirana ČSK Pivara iz Čelareva. Krsturčani poručuju da poštuju protivnika, ali i da su svesni svojih vrednosti, te da će uz očekivanu podršku sa tribina oni slaviti. Susret fudbalera Rusina i ČSK Pivare iz Čelareva će u Ruskom Krsturu biti odigran u nedelju, a počeće u 16 časova.

U šestom kolu prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred sve tri ekipe iz naše opštine su gosti. Najteže će biti fudbalerima Mladosti iz Kruščića koji idu u goste BSK-u u Bački Brestovac, ekipi koja je ubeležili svih pet pobeda. Sivački Polet ide u goste OFK Odžacima, dok će Kula gostovati u Rastini i odmeriti snage sa domaćinom Poletom. Svi ovi susreti su na programu u nedelju, a počeće u 16 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad