Yunet
 

Sport

Stadion „Milan Sredanović“ spreman za međunarodni turnir

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 23. septembar 2022. • 00:00 •

Stadion „Milan Sredanović“ spreman za međunarodni turnir

KULA, 23.09.2022. - Stadion "Milan Sredanović" biće jedan od domaćina međunarodnog turnira za igrače do 19 godina "Stevan Vilotić-Ćele". Tim povodom, ovaj sportski kompleks obišao je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je sumirao sve do sada urađeno na ovom objektu a takođe je i najavio šta sledi od radova u bližoj budućnosti:

„Stadion se priprema za međunarodni turnir. U subotu će igrati mlade selekcije Srbije i Portugala, a potom i Portugala i Finske. Biće, sigurno, sjajne utakmice i pozivam, kako građane Kule, tako i građane okolnih opština, da dođu na stadion i isprate ove utakmice, a posebno utakmicu naše reprezentacije. Dosta radova je, inače, urađeno na stadionu ovde u Kuli. Završena je projektna dokumentacija, trenutno se montira novi semafor, u toku su i određeni građevinski radovi, tako da stadion poprima jedan lepši i bolji izgled. Naravno, ključni i ozbiljni radovi biće nakon projektne dokumentacije i  postupka ozakonjenja. Do sada je urađeno dosta, ove godine i automatske prskalice za teren, koji je u sjajnom stanju i nema sumnje da će ,nakon svih završenih radova, stadion izgledati još bolje i impozantnije.

Domaćin na ovom stadionu je srpskoligaš „Hajduk 1912“. Neizbežan i dragocen partner ovog sportskog kolektiva je upravo lokalna samouprava, a Miljanić je istakao da podrška i davanje doprinosa u stabilizaciji jednog velikog imena kao što je „Hajduk“ jeste veoma bitan zadatak, najviše u službi svih ljubitelja fudbala:

„Hajduk sada dobro stoji, negde je u gornjem delu tabele. Opština je, praktično, ključni partner i finansijer ovog kluba, pored određenog broja privatnih kompanija. Ono što je bitno jeste da „Hajduk“ ima sve selekcije, okuplja puno mladih, ima dobar rezultat u ovoj ligi i nadamo se da će, ili ove ili sledeće godine, biti u višem rangu. Klub je prebrodio sve svoje ključne probleme, izašao je iz blokade, uredno servisira dugove iz nekog prethodnog perioda i, iako je tekuće finansiranje kluba opterećeno nekim dnevnim problemima, klub je u dosta dobrom stanju i sa dosta kvalitetnih igrača, tako da verujem da predstoje sjajni dani za „Hajduk“.

Nakon gašenja „Hajduka“ 2013. godina pojavio se svojevrstan vakuum kada je u pitanju stadion „Milan Sredanović“. Ipak, najpre kupovina,a zatim i investiciona ulaganja učinila su da stadion u Kuli bude ponovo objekat za ponos u srcu bačke ravnice.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad