Yunet
 

Sport

Članica KK „Hajduk“ Matea Kalmar osvajač bronzane medalje

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 8. novembar 2022. • 00:00 •

Članica KK „Hajduk“ Matea Kalmar osvajač bronzane medalje

Izvor: Qmedia Foto: Qmedia

KULA, 8.11.2022.- Članica Karate kluba „Hajduk“ Matea Kalmar osvajač je bronzane medalje, pojedinačno, u juniorskoj konkurenciji, na Balkanskom šampionatu za kadete, juniore i mlađe seniore koji je održan u Baru u Crnoj Gori. Na ovom takmičenju, u konkurenciji više od 1250 takmičara iz deset zemalja, šest članova Karate kluba „Hajduk“ je nastupilo u kimonu reprezentacije Srbije i dalo svoj doprinos da reprezentacija Srbije u generalnom plasmanu osvoji treće mesto. 

Matea Kalmar je nastupila u konkurenciji juniorki, u kategoriji preko 66 kilograma i imala je čak 5 mečeva da bi na kraju došla do medalje. U prvom kolu Matea Kalmar je pobedila takmičarku iz Hrvatske sa 2:1, u drugom takmičarku iz BiH sa 3:0, u trećem kolupobedila je takmičarku iz Srbije sa 2:0, da bi u borbi za ulazak u finale doživela nesretan poraz od takmičarke sa Kosova 1:2, pa je radila repasažni meč za 3. mesto sa predstavnicom Slovenije koju je pobedila rezultatom 4:2 i tako osvojila bronzanu medalju za reprezentaciju Srbije i naš klub.Matea je ovakvim sjajnim nastupom i osvojenom medaljom samo potvrdila dugogodišnji kvalitet i kontinuitet osvajanja titula i medalja na najvažnijim takmičenjima i učvrstila status reprezentativca za naredne međunarodne izazove.

Uz osvajačicu bronzane medalje Mateu Kalmar na Balkanskom šampionatu nastupili su članovi Hajduka: juniori Luka Giric Luka , Mihajlo Krnajac i Rastko Mijanović, kadetkinja Mia Dvožak i kadet Miloš Krnajac. Najbliži medalji je bio je junior Mihajlo Krnajac koji je imao fenomenalan nastup sa čak 5 odrađenih mečeva i posle 3 pobede i 2 poraza, u nedostatku sportske sreće ipak nije uspeo da se domogne postolja. Rastko Mijanović i Miloš Krnajac su bili i članovi ekipa kadeta i juniora koje su nastupale, ali nisu imali sreće, posebno Rastko koji je doživeo i povredu ramena pa nije mogao dalje da nastupa.

U Karate klubu„Hajduk“ su izuzetno ponosni i zadovoljni, prvo brojem takmičara koji su iz ovog kluba nastupili za reprezentaciju Srbije na ovako važnoj smotri, a onda svakako i osvojenom medaljom koja je ukupno treća za ovaj klub u 2022. godini sa Balkanskih šampionata.

Već narednog vikenda članove Karate kluba „Hajduk“ očekuje prestižni međunarodni turnir u Budimpešti na kojem će nastupiti sa najboljim borcima, što je siguran znak da u Mađarsku „hajduci“ odlaze sa najvišim ambicijama.

 

Za ljubitelje sporta i informacija da večeras od 20 časova na programu KU Televizije mogu pogledati snimak fudbalske utakmice Haduk – Borac iz Šajkaša.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena