Yunet
 

Sport

Karate: Uspešan vikend iza „Hajduka“ i „Crvenke“

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 15. novembar 2022. • 00:00 •

Karate: Uspešan vikend iza „Hajduka“ i „Crvenke“

Izvor: Qmedia Foto: KK Hajduk, KK Crvenka

KULA; 15.11.2022. - Članovi Karate kluba Hajduk su imali rezultatski izuzetno bogat vikend.

Najpre su u subotu u Budimpešti nastupili na prestižnom međunarodnom turniru "Hungarian Open Grand Pri - Šaman kup 2022" koji je okupio najbolje borce iz Evrope, a u nedelju su članovi „Hajduka“ u Inđiji nastupili na Kupu Vojvodine za mlađe uzrasne kategorije.

Na turniru u Budimpešti su učestvovali klubovi i reprezentacije iz 17 zemalja i to iz Francuske, Engleske, Španije, Portugalije, Norveške, Danske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Češke, Mađarske, Slovačke, Austrije, Rumunije, Ukrajine, Belgije, Izraela i Srbije.

Karate klub "Hajduk" je u Budimpešti nastupio sa 10 takmičara i ostvaren je fantastičan uspeh sa osvojene 2 medalje u pojedinačnoj konkurenciji. Matea Kalmar je u konkurenciji juniorki u kategoriji preko 66 kilograma osvojila drugo mesto i srebrnu medalju, dok je Kristina Sokolovski u konkurenciji mlađih seniorki u kategoriji do 55 kilograma osvojila treće mesto i bronzanu medalju.

Budući da je turnir u Budimpešti jedan od najjačih turnira na kojem su članovi Karate kluba „Hajduk“ ove godine nastupili izuzetno su zadovoljni učinkom i kvalitetom karatea koji su demonstrirali njegovi borci. Matea Kalmar je osvajanjem drugog mesta i vicešampionske titule samo nastavila izuzetan niz vrhunskih rezultata na najvažnijm takmičenjima i popela se na stepenik više nego prošle godine, a Kristina Sokolovski je osvajajnjem trećeg mesta još jednom potvrdila klasu i ponovila rezultat od prošle godine. Uz osvajačice medalja, još par „Hajdukovih“ boraca su bili blizu pobedničkog postolja, ali nisu imali dovoljno sreće u ključnim momentima. Svi takmičari „Hajduka“ su imali teške i zahtevne mečeve  sa borcima evropskog kalibra i to je bio najbolji test koji je potvrdio da mogu da se nose sa elitnom konkurencijom i u međunarodnim okvirima.

Karate klub „Hajduk“ je na Kupu Vojvodine za pionire, poletarce i nade u Inđiji nastupio sa čak 24 pojedinca i 2 ekipe i ostvareni su fenomenalni rezultati koji su bili dovoljni da po ko zna koji put Hajduk bude najuspešniji klub na takmičenju kada su borbe u pitanju. Članovi Karate kluba „Hajduk“ su osvojili 6 zlatnih, 9 srebrnih i 8 bronaznih medalja i svi takmičari i ekipe su ostvarili plasman na Kup Srbije koji ih očekuje za dve nedelje u Čačku, što je i bio primarni cilj. Kao i svake sezone, „hajduci“ konstantno podmlađuju takmičarski pogon pa je tako bilo i u Inđiji sa par debitananta na tatamiju.

Na Kupu Vojvodine su nastupili i članovi Karate kluba Crvenka. Oni su se nadmetali u katama, i od osam takmičara ovog kluba čak pet se okitilo medaljama, a samim tim su izborili i plasman na Kup Srbije. Zlatnu medalju je u konkurenciji nada, 2009. godište osvojio Neven Metikoš, nosilac braon pojasa. Srebrnu medalju je u konkurenciji nada 2010. godište osvojio Danijel Došlić, nosilac plavog pojasa, dok su bronzane medalje za Karate klub Crvenka osvojili poletarka Nađa Subotić, pionirka Helena Mirović Jones i pionir Miljan Nešović.

Kup Srbije za poletarce, pionire i nade će 26. novembra biti održan u Čačku.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad