Yunet
 

Sport

Sportski pregled: „Hajduk nerešeno sa „Tisom“, rukometaši polovično uspešni

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 21. novembar 2022. • 00:00 •

Sportski pregled: „Hajduk nerešeno sa „Tisom“, rukometaši polovično uspešni

Izvor: Qmedia Foto: Qmedia, RK Crvenka

KULA; 21.11.2022. - Završen je jesenji deo prvenstva za fudbalske kolektive iz naše opštine.

U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina fudbaleri Hajduka su pred svojim navijačima ugostili Tisu iz Adorjana. Susret je završen bez pobednika, rezultatom 1:1. Sekundi su delili fudbalere Hajduka da se pobedom oproste od svojih navijača do proleća, a da tako ne bude pobrinuo se Kuljanin Nikola Pronek, koji je u drugom minutu nadoknade vremena uspeo da matira golmana Hajduka Simonovića i svom tim donese bod. U prvom poluvremenu otvoreno na obe strane, sa  po nekoliko prilika ( za Tisu Provči ne uspeva da ubaci loptu u mrežu, Kostić pogađa stativu, a za Hajduk u dva navrata Panjak, potom Šušnjar i Matijašević nisu uspeli prilike da pretvore u gol) pa se na odmor otišlo bez golova. U drugom poluvremenu Kuljani su preuzeli inicijativu, više imali loptu u posedu i nakon trećeg kornera u 70. minutu i centaršuta Šušnjara Damjanović je udarcem glavom uspeo da pošalje loptu u mrežu i dovede Hajduk u vođstvo. Imali su potom fudbalri Hajduka još nekoliko obećavajućih situacija, da bi u 92. minutu nakon kornera kojeg je izveo rezervista Tise Milikić, odbijenu loptu sa oko 17 metara zahvatio Dražić, silovito šutirao, golman Hajduka Simonović odbio, na žalost samo do Proneka koji sa 7-8 metara uspeva da je pošalje u mrežu za konačnih 1:1.

Fudbaleri Hajduka su jesenji deo prvenstva završili na devetom mestu sa 22 osvojena boda, a snimak utakmice Hajduk – Tisa iz Adorjana na programu KU Televizije možete pogledati večeras od 20 časova.

Od tri naša predstavnika u Somborskoj područnoj ligi dva su se pobedama, a jedan remijem oprostili od svojih navijača do prolećnog dela prvenstva. Fudbaleri Crvenke su na svom terenu pobedili Budućnost iz Mladenova sa 1:0. Gol koji je Crvenki doneo tri boda postigao je kapiten Milan Subotić iz jedanaesterca. Pobedu su ostvarili i fudbaleri Rusina iz Ruskog Krstura koji su na gostovanju u Paragama pobedili Budućnost sa 5:3. Pobeda je tim značajnija jer je ekipa Budućnosti na svom terenu do ovog susreta bila nepobediva. Krsturčani su poveli golom Sajankovića, da bi potom fudbaleri Budućnosti sa dva gola stekli prednost. No, Marković, Kulić i Sajanković su golovima doneli prednost Rusinu od 4:2. Uspeli su u nadoknadi vremena domaćini da postignu još jedan gol, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 4:3 za Rusin. I na otvaranju drugog poluvremena golom Filipa Vujovića iz jedanaesterca Rusin je postigao svoj peti gol i zasluženo slavio. Trener Rusina Zlatko Sajanković ističe da je zadovoljan igrom njegove ekipe u napadu, jer je stvoreno dosta šansi i postignuto pet golova, ali je bilo i grešaka iz kojih su domaćini postizali golove, a što je najvažnije ostvarena je zaslužena pobeda. Derbi kola je odigran u Liparu, a snage su odmerili domaćin Lipar i vodeći Hajduk iz Stapara. Susret je završen nerešenim rezultatom 1:1. Trener i igrač Lipara Marko Đorović ističe da je odigran pravi derbi, uz šanse na obe strane, te da je podela vodova najrealniji ishod. Strelac gola za Lipar bio je Lalić. Fudbaleri Rusina su jesenji deo prvenstva završili na drugom mestu na tabeli sa 37 osvojenih bodova, koliko ima i vodeći Hajduk iz Stapara, Crvenka je treća , a Lipar peti sa po 32 osvojena boda.

Slede rukometne aktuelnosti

Rukometaši Crvenke su sinoć u 9. kolu prvenstva u Super B ligi pred svojim navijačima pobedili ekipu Sinđelića iz Beograda sa 36:26, poluvreme 17:13. Bila je vidljiva razlika u kvalitetu ekipa i samo je bilo pitanje sa koliko razlike će rukometaši Crvenke pobediti skromnu ekipu Sinđelića. Najefikasniji u redovima Crvenke bio je Savo Bošković, koji je postigao 11 golova, pa je proglašen i za najboljeg igrača susreta.

Naš drugi superligaš Sivac 69 je na gostovanju u Lazarevcu poražen od Kolubare sa 32:24, poluvreme 17:15 za Kolubaru. Sivčani su nastupili bez svoja dva najznačajnija prvotimca, najboljeg strelca Čabaija i iskusnog beka Slavuljice i uprkos tom hendikepu odolevali su domaćinu, pa je u 46. minutu rezultat glasio 20:20. No, onda je, prema rečima trenera Sivca Branka Žeželja usledio brodolom, pa je za sedam minuta serijom od 6:1 Kolubara stekla veliku prednost i na kraju slavila ubedljivu pobedu. Bolji od ostalih, prema ,mišljenju Žeželja u redovima Sivca bili su Vemić koji je postigao 8 golova, te Popov i Džabasan, a dobre minute imao je i Predojević. Nakon devet kola rukometaši Crvenke su treći na tabeli sa 13, a Sivac je poslednji sa 4 boda. U narednom kolu Crvenka ide u goste Ubu, a Sivac 69 je gost Vrbasa.

Neuspešne su bile naše predstavnice u Prvoj ligi za rukometašice. Crvenački Laki je pred svojim navijačima ugostio ekipu Slovena iz Rume i pretrpeo poraz od 29:17, poluvreme 14:8 za Sloven. Ako se kaže da je Laki nastupio sa samo osam igračica u sastavu, onda je jasno da se bolji ishod i nije mogao očekivati. Najefikasnija u ekipi Laki bila je Anželi Lovre sa 6 postignutih golova. Ženski rukometni klub Krule je u Sivcu izgubio od Gradnulice iz Zrenjanina sa 33:29, poluvreme 16:15 za sivačke rukometašice. No, drugo poluvreme gošće iz Zrenjanina su otvorile serijom od 6:0, stekle prednost koju su uspele da sačuvaju i odnesu bodove iz Sivca. Najefikasnija u ekipi Krule bila je Aleksandra Jelenković koja je postigla 13 golova. Krule je trenutno šesti, a Laki sedmi na tabeli sa po četiri boda. U narednom kolu Laki ide u goste vodećoj Rumi, a Krule će takođe u Rumu, na megdan Slovanu.

Košarkaši Hajduka su u 8. kolu prvenstva u Regionalnoj ligi Srbije grupa sever ostvarili pobedu. Kuljani su na gostovanju u Novoj Pazovi pobedili domaćina Novu Pazovu sa 83:61. Dobro su košarkaši Hajduka ušli u utakmicu, drugu četvrtinu odigrali sjajno i već nakon dvadeset minuta igre imali su dvadeset poena prednosti, jer je na poluvremenu rezultat glasio 44:24 za Hajduk. Trener Predrag Nogavica ističe da je zadovoljan igrom, te da je evidentno da redovnije prisustvo na treninzima daje rezultate. Startna petorka je odlično odradila posao, sredinom treće deonice Hajduk je imao trideset poena prednosti, što je dalo priliku treneru Nogavici da kompletnu startnu petorku odmori, ukaže priliku igračima sa manjom minutažom koji su opravdali poverenje, a vredi istaći i podatak da se čak jedaest igrača Hajduka upisalo u strelce. Sa skorom od pet pobeda i dva poraza košarkaši Hajduka dele vodeću poziciju sa ekipom Podrinja iz Mačvanske Mitrovice, ekipom koju će u narednom kolu prvenstva ugostiti u Kuli.

Polovičan odbojkaški vikend u Kuli.

U 6. kolu prvenstva u Prvoj vojvođanskoj ligi grupa istok odbojkaši Hajduka su pred svojim pristalicama pobedili ekipu Dunav volej 2 iz Novog Sada sa 3:1 u setovima. Prvi set su odbojkaši Hajduka dobili sa 25:22, drugi dobijaju Novosađani sa 25:18, a čini se da je susret prelomio treći set kojeg su odbojkaši Hajduka rešili u svoju korist sa 25:7, da bi četvrti set dobili sa 25:16 i ostvarili zasluženu pobedu. Odbojkaši Hajduka su trenutno treći na tabeli sa 9 bodova, a u narednom kolu idu u goste Magliću.

Za razliku od momaka odbojkašice Hajduka su u šestom kolu prvenstva u Prvoj vojvođanskoj ligi grupa sever na svom terenu u Kuli poražene od Vin Voleja iz Subotice sa 3:1 u setovima. Dobro su odbojkašice Hajduka počele susret i prvi set rešile u svoju korist sa 25:22. No, naredna tri dobijaju gošće – drugi set sa 25:13, treći sa 25:18 i četvrti sa 25:23, te su tako Subotičanke odnele bodove iz Kule. Odbojkašice Hajduka su trenutno pete na tabeli sa 9 osvojenih bodova, a u narednom kolu idu u goste ekipi Goks In u Odžake.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad