Yunet
 

Sport

Karate klubu „Hajduk“ uručena Godišnja nagrada Opštine Kula

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 23. novembar 2022. • 00:00 •

Karate klubu „Hajduk“ uručena Godišnja nagrada Opštine Kula

Izvor: Qmedia Foto: Qmedia

KULA; 23.11.2022. - Na nedavno održanoj svečanosti povodom proslave Dana Opštine Kula Karate klubu "Hajduk" je uručena Godišnja nagrada Opštine Kula.

Ova prestižno priznanje Karate klubu „Hajduk“ je dodeljeno za postignute rezultate u 2022.  i svakako predstavlja izuzetnu čast i veliko priznanje za sve ono štoje ovaj uzoran sportski kolektiv uradio u ovoj godini, ali i u godinama i decenijama koje su iza njih.

Karate klub “Hajduk” ove godine puni 45 godina postojanja, a u svojoj bogatoj istoriji ostvareni su rezultati i dostignuća sa kojima može da se pohvali retko koji klub u našoj državi. Za svo vreme postojanja na međunarodnoj sceni možemo izdvojiti osvojenu 1 medalju sa Svetskih šampionata, 6 medalja sa Evropskih šampionata, 1 medalju sa šampionata Jugoistočne Evrope, 2 medalje sa Mediternskih šampionata, 2 medalje sa Regionalnih šampionata Evrope, desetine medalja sa Balkanskih šampionata, a na domaćoj sceni su osvojene 2 ekipne titule šampiona Premijer Lige Srbije i desetine osvojenih titula na državnim Kupovima. 

Karate klub „Hajduk“ broji više od 80 članova od čega je 45 registrovanih takmičara. Sa njima rade 4 licencirana trenera Zoran Rašković, Miloš Danilov, Milorad Krnajac i Nikola Greber. Ovaj uzoran sportski kolektiv je dao i jednog nacionalnog sudiju  - Nikolu Grebera. Kao retko koji klub mogu se pohvaliti da imaju registrovane takmičarke i takmičare u svim uzrasnim kategorijama: poletarci, pioniri, nade, kadeti, juniori, mlađi seniori i seniori i ekipe takođe u svim tim uzrasnim kategorijama, što predstavlja retkost u odnosu na sve druge karate klubove u Srbiji. Trenažni proces se odvija u 4 grupe na više lokacija u gradu.

Brojne značajne rezultate ostvarili su članovi Karate kluba „Hajduk“ u 2022. godini, pa ćemo se podsetiti samo onih najzačajnijih sa zvaničnih državnih i međunarodnih prvenstava.

Na Prvenstvu Srbije za poletarce, pionire i nade, održanom u Smederevu 20. marta članovi ovog kluba su osvojili 3 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzanu medalju. Na Prvenstvu Srbije za seniore u Čačku, takođe u martu, osvojena je jedna bronzana medalja.

Na Kupu Srbije za kadete, juniore i seniore održanom u maju u Novom Bečeju, osvojeno je 13 medalja : 4 zlatne, 3 srebrne i 6 bronzanih. Ekipe kadeta i juniora su osvojile prva mesta, ekipa juniorki drugo, a ekipe kadetkinja i seniorki treća mesta.

Na Balkanskom šampionatu za decu, održanom početkom juna u Beogradu, osvojene su 2 srebrne medalje, a osvojili su ih pioniri Marko Đisalov i Miljan Mrdak.

Početkom juča, na Svetskoj ligi mladih u Poreču kadet Mihajlo Krnajac je osvojio peto mesto.

Na Prvenstvu Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore, održanom sredinom oktobra u Čačku, osvojeno je 11 medalja : 2 zlatne, 4 srebrne i 5 bronzanih. Na istom takmičenju ekipa juniora Hajduka je osvojila prvo, juniorki i mlađih seniorki druga mesta, a ekipa kadeta treće mesto.

Na Balkanskomšampionatu za kadete, juniore i mlađe seniore, održanom početkom novembra u Baru juniorka Matea Kalmar je osvojila treće mesto i bronzanu medalju. I ono najsvežije: na Međunarodmom turniru „Hungarian Open Grand pri – Šaman kup 2022, održanom 12. novembra u Budimpešti juniorka Matea Kalmar je osvojila srebrnu, a mlađa seniorka Kristina Sokolovski bronzano odličje.

Iz ruku predsednika Opštine Kula Damjana Miljanića, Povelju Opštine Kula primio je trener u Karate klubu „Hajduk“ Nikola Greber, koji je tom prilikom rekao:

-Želim da se zahvalim u ime stručnog štaba i u ime dece Karate kluba „Hajduk“ na ovako važnoj nagradi koja nas dalje obavezuje da budemo još bolji. Kao klub trajemo četrdeset i pet godina i smatram da ćemo trajati bar još toliko. Okupljamo veliki broj dece, konkurencija je žestoka i u opštini Kula što se tiče sporta te je zbog toga ova nagrada još više dobila na značaju. Konkurencija na nivou Srbije je takođe žestoka, a mi se borimo u svim uzrasnim kategorijama i nastavićemo tako – rekao je Nikola Greber. 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena