Yunet
 

Sport

„Veverice” startuju u plej-ofu, opštinski derbi u Kruščiću

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 12. april 2024. • 00:00 •

„Veverice” startuju u plej-ofu, opštinski derbi u Kruščiću

Fudbaleri „Hajduka 1912“ u 23. kolu Srpske lige Vojvodina igraju u Adorjanu protiv „Tise“. Ovaj meč je na programu u nedelju od 16.30. Ovo će biti veoma važan meč za „Hajduk“, s obzirom na to da je „Tisa“ direktan rival u borbi za opstanak.

U 22. kolu Područne lige Sombor ekipa „Kule“ u nedelju od 16.30 igra u Gložanu protiv „Budućnosti“. Kada je reč o ekipi „Crvenke“,oni svoj meč igraju u subotu od 16.30 u gostima protiv ekipe „Krila Krajine“. Fudbalski klub „Rusin“ u istom terminu kao i Crvenčani gostuju ekipi „Radnički 1918“ u Ratkovu, dok „Lipar“ u nedelju od 16.30 dočekuje „Borac 46“ iz Obrovca.

U rangu niže, u Međuopštinskoj ligi Sombor – 1.razred na programu je opštinski derbi u Kruščiću između „Mladosti“ i „Poleta“. Ovaj meč je na programu u nedelju od 16.30.

Rukometaši „Crvenka Jafa“ startuju u plej ofu za plasman u viši rang. Prvi meč protiv „Kikinde Grindeks“ igraju u gostima u nedelju od 18 časova. Drugi meč je na programu 18. aprila, a ukoliko bude nerešeno nakon prva dva meča, igraće se odlučujući meč u Kikindi.

Košarkaši „Hajduka“ u 29. kolu Prve regionalne lige igraju u Zrenjaninu protiv „Petrovgrada“. Ovaj meč je na programu u subotu od 14 časova.

U okviru kvalifikacija za Prvenstvo Srbije u Sportskom centru u Inđiji održano je Prvenstvo Vojvodine u karateu za poletarce, pionire i nade. Učestvovali su i takmičari Karate kluba „Crvenka“ koji su osvojili pet medalja, od toga jednu bronzu i četiri srebrne medalje. Kada je o srebrnoj medalji reč, nju su osvojile Nađa Subotić, koja je osvojila dva srebra, Adiona Rac i Helena Mirović Jones, dok je bronzanu medalju osvojio kata tim u sastavu Mila Bijelić, Adiona Rac i Nađa Subotić. Svi navedeni takmičari plasirali su se na Prvenstvo Srbije koje će biti održano u Čačku.

Šahovski klub „Hajduk“ iz Kule, u saradnji sa Plazma Sportskim igrama mladih, organizuje u svojim prostorijama, u nedelju 14. aprila sa početkom u 10 časova, kvalifikacioni „BancaIntesa“ turnir u šahu. Na turniru će učestvovati đaci iz šahovskih sekcija sve četiri osnovne škole sa teritorije opštine Kula, kao i članovi Šahovskog kluba „Hajduk“. Po rečima Dragomira Sokića, sekretara Šahovskog kluba „Hajduk“, očekuje se učešće oko 150 takmičara. Plazma Sportske igre mladih i ove godine organizuju šahovsko takmičenje i ukupno 35 ,,Banca Intesa“ turnira u šahu za kategorije devojčice 2009. godište, 2013. i mlađe i dečaci 2009. i mlađi i 2013. i mlađi. Regionalna takmičenja u šahu održaće se tokom prva dva vikenda juna meseca i to uBeogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Kada je o Šahovskom klubu „Hajduk“ reč, on postoji oko 40 godina, s tim što je u poslednje dve godine klub revitalizovan i krenulo se sa promocijom šaha po školama.

Izvor: Qmedia

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena