Yunet
 

Turizam

Festival ručnih radova, domaćih kolača i zimnice održan deveti put  

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 23. novembar 2022. • 00:00 •

Festival ručnih radova, domaćih kolača i zimnice održan deveti put   

 

Izvor: Qmedia Foto: Qmedia

KULA; 23.11.2022.- Festival ručnih radova, domaćih kolača i zimnice, deveti po redu, održan je proteklog vikenda u sali Nepkera u Kuli. Organizatori ove manifestacije bili su Udruženje žena „Ideja“ iz Kule i Turistička organizacija opštine Kula, a prisutni gosti su mogli da vide proizvode domaće radinosti na velikom broju štandova. Ovaj događaj ulepšali su korisnici Udruženja za pomoć MNRO „Plava ptica“, koji su održali mini koncert. Jelena Matović Faćol navodi da je za korisnike ovog udruženja značajno učestvovanje na ovakvim događajima, jer osim socijalizacije oni prošire svoja znanja, iznedre nove kreativne ideje, a ujedno je i odlična radna terapija.

Organizatori festivala su prezadovoljani samim njegovim tokom i on jeste dokaz da domaća radinost dolazi najbolje do izražaja na ovaj način, te je predsednica udruženja ''Ideja'' Serafina Biki istakla da je privilegija ovog udruženja što se svake godine uključuje veći broj izlagača i da je to ujedno podstrek da nastave sa radom.

Pored mnogobrojnih učesnika i posetilaca radionicu ručnih radova pohađala su deca iz vrtića koje je dovela vaspitačica  Jelena Makša, naglašavajući važnost negovanja običaja i kulturne baštine kroz ručne radove, jer je izrada istih ujedno i odlična motorička vežba za mališane.

Marijana Kolarić, učiteljica OŠ '' Petefi brigada'' podržala je ne samo kreativno stvaralaštvo već i humanitarnu akciju, s obzirom da iznos od prodaje ručnih radova donira za lečenje Marka Bubonje.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad