Yunet
 

Turizam

Mali Stapar u subotu domaćin ,,Fijakerijade“

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 15. maj 2024. • 00:00 •

Mali Stapar u subotu domaćin ,,Fijakerijade“

Mali Stapar će u subotu, 18. maja, biti domaćin Fijakerijade. Do sada je u Sivcu, tradicionalno pred slavu sela, bila organizovana Parada zaprega i jahača, a sada parada prerasta u takmičenje u kome će učestvovati više od 20 fijakera, jednopreg, dvopreg i mnoštvo jahača koje će sudije ocenjivati u više kategorija.

Okupljanje takmičara biće u 11 časova, defile je zakazan za 12 časova, a revijalno takmičenje održaće se u 13 časova, nakon čega će, za sve učesnike biti organizovano druženje uz muziku. Član Konjičkog kluba ,,Sivac“, Aleksandar Popov, zahvalio se Opštini Kula, Mesnoj zajednici Sivac, svim učesnicima i članovima Kluba i pozvao je sve ljude koji vole konje da dođu i da uživaju u lepom danu na Malom Staparu:

,,Fijakerijada će se održati u subotu, 18. maja, na Malom Staparu. To će biti revija fijakera, zaprega i jahača, biraće se najlepši par, najlepša kobila, najlepši jahač… U planu je da na Fijakerijadi bude 20 fijakera, ali i dosta jahača, poni jahača itd. Skup je u 11 časova, u 12 defile od kraja Malog Stapara do izlaza, okrenućemo se i ponovo se vratiti, a potom ćemo praviti reviju gde će sudije gledati ko je najlepši i ko kakvu nagradu zaslužuje. Posle toga imamo organizovano druženje uz muziku. Mnogo se zahvaljujemo Opštini Kula, Mesnoj zajednici Sivac, svim učesnicima i članovima kluba. Dođite da uživate i da nam ulepšate dan!“

Izvor: Qmedia

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena