Yunet
 

Društvo

Letnja škola programiranja za sve starije osnovce

RTV OK • Redakcija RTV OK • 15. jul 2022. • 10:57 •

Letnja škola programiranja za sve starije osnovce

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Fondacija Petlja i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) pozivaju sve učenike starijih razreda osnovnih škola da se prijaveza Letnju školu programiranja koja će biti organizovana u Vršcu.

Letnja škola programiranja se održava u dva termina, od 12. do 20. avgusta i od 20. do 28. avgusta 2022. godine. Polaznicima i polaznicama je obezbeđen smeštaj i ishrana na bazi punog pansiona u „Domu učenika srednjih škola Vršac“. Nastava će se odvijati u školskom centru „Nikola Tesla“ nedaleko od Doma. Osim stručnog dela programa iz oblasti računarstva, za polaznike i polaznice će biti organizovani i razgovori sa stručnjacima iz IT industrije, kao i rekreativne aktivnosti poput izleta, kvizova i večeri društvenih igara.

Smeštaj, ishrana i program Letnje škole programiranja su besplatni za polaznike i polaznice, dok troškove prevoza snose roditelji ili staratelji.

Zainteresovani učenici iučenice se prijavljuju elektronskim putem linka na sajtu ministarstva, a najkasnije do 21. jula 2022. godine. Upitnik koji je nadatom linku zainteresovani polaznici i polaznice popunjavaju zajedno sa roditeljem ili starateljem.

Tags: VršacFondacija Petljaprogramiranje

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena