Yunet
 

Sport

Za košarkaše „Družine Kozlovac“ je 2023. godina bila najuspešnija

RTV OK • Redakcija RTV OK • 12. januar 2024. • 00:00 •

Za košarkaše „Družine Kozlovac“ je 2023. godina bila najuspešnija

Za košarkaše „Družine Kozlovac“ iz Crepaje je 2023. godina bila najuspešnija u istoriji. Osvojili su posle više od pet decenija Letnju ligu, što je bio neostvareni san mnogih igrača, trenera i rukovodilaca, piše na zvaničnom sajtu kluba.

Zbog osvojenog prvog mesta dobili su pravo i mogućnost da nastupaju u Regionalnoj ligi – 2 MRL grupa Sever grupa Jug.

Ova liga je definitivno izazov za košarkaše Crepaje i „Evroliga“ u smislu finansijskih, organizacionih i igračkih zahteva.

Igraju sa ozbiljnim ekipama koji imaju velike budžete od svojih opština i u svom sastavu imaju afirmisane igrače koju i primaju novac za njihove košarkaške usluge.

Budžet KK „Družina Kozlovac“ nije visok i praktično se dovijaju da izvrše zahtevne obaveze prema Košarkaškom savezu Vojvodine. Druge ekipe imaju budžete od 400.000 dinara i naviše pa čak i milion koliko ima KK „Vojka“ iz Vojke. Crepaja ígra u Sportskoj hali u Debeljači.

Igrački kadar je sastavljen od momaka koji su ponikli u klubu, kroz sistem igranja mlađih kategorija, sistem igranja basketa i momaka koji su u vezi sa Crepajom na rodbinski način, zatim od igrača koji su iz opštine Kovačica. Sve su to još uvek amateri i neafirmisani momci u igračkom smislu, pa im je i želja bila da neko se afirmiše u Crepaji i da stekne košarkaško ime a ko zna možda i za nekog bude „Družina Kozlovac“ i „odskočna daska“ za neku profi ekipu, što bi voleli da se desi, napominje se na portalu kluba.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena