Yunet
 

Sport

Šesti Kup gradova u kuglanju u – Kovačici

RTV OK • Redakcija RTV OK • 8. mart 2024. • 00:00 •

Šesti Kup gradova u kuglanju u – Kovačici

Pojedinačno Kup takmičenje za pionirke, pionire, kadetkinje i kadete održaće se u Kovačici 16. i 17. marta.

       Stručni savet Kuglaškog saveza Srbije i Upravni odbor Kuglaškog saveza Srbije u interesu razvoja mladih kuglaških nada, usvojili su u kalendaru takmičenja za 2023/24 godinu pojedinačna kup takmičenja za pionirke, pionire, kadetkinje i kadete.

       Održaće se šest pojedinačnih kupova gradova posle čega će iz svake kategorije po osam najuspečnijih takmičara odigrati Pojedinačni kup Srbije za 2023/2024 godinu.

       Ukoliko u pojedinoj kategoriji nema osam takmičara ili takmičarke na najmanje tri kupa finale će igrati četiri bolje plasirana takmičara to jest takmičarke.

       Takmičenja će se odvijati u kadetskoj i pionirskoj konkurenciji podeljeno po kategorijama i to: stariji kadeti i kadetkinje, mlađi kadeti i kadetkinje, pioniri i pionirke. Stariji i mlađi kadeti će igrati standardnim kuglama prečnika 16 cm a pioniri kuglama prečnika 15 cm.

      Bodovanje na šest kupova gradova odvija se po sledećem sistemu: za prvo mesto 25 bodova, drugo mesto 20 bodova, treće mesto 16 bodova, četvrto 12, peto 9, šesto 7, sedmo 6, osmo 5, deveto 4, deseto 3, jedanaesto 2 i dvanaesto 1. 

      Šesti Kup će se igrati na kuglani Sportsko-rekreativnog centra u Kovačici već pomenutih datuma, 16. i 17. marta.

      Za najuspečnije takmičare pojedinačnog Kupa grada u svakoj kategoriji Kuglaški savez Srbije će obezbediti pehar za pobednika Kupa grada i medalje za tri prvoplasirana takmičara u svakoj kategoriji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena