Yunet
 

Comnet

Buran vikend u Hitnoj pomoći u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. decembar 2022. • 20:00 •

Buran vikend u Hitnoj pomoći u Pančevu

Pune ruke posla tokom vikenda imale su ekipe Hitne pomoći ,pored povećanog broja ambulantnih pregleda bilo je alkoholisanih osoba u prilično kritičnom stanju jer su kombinovali alkohol i psihoaktivne supstance i u takvom stanju učestvovali u saobraćaju.

Vikend u Hitnoj pomoći protekao je sa povećanim brojem ambulantnih pregleda pored hroničnih pacijenta bilo je i onih koji su pored preteranog konzumiranja alkohola koristili i nedozvoljene supstance. Ono što je poražavajuće da je jedna osoba sela u takvom stanju za volan i nije bila svesna da je došlo do saobraćajne nezgode.

Imali smo pacjenta koji je imao 1,86 promila alkohola u krvi , on je koristio i kanabis i bio je u stanju kada nije znao za sa sebe i nije znao da je došlo do saobraćajne nezgode.Na svu sreću nije imao povrede, ali je bio lako kontuzovan. Dovezli smo ga u Hitnu pomoć on je zadržan na trežnjenju ali je odbio transport na toksikologiju u Beogradu. Bio je jako kritično i pokazalo se da je kombinacija opijata i alkoholola pokazala se loša a tih pacijenta kje sve više tokom vikenda.

Tokom vikenda u Hitnoj pomoći bilo je povećan broj pacijenta sa visokim krvnim pritiskom jedan pacijent zbog infarkta prevezen je do Beograda. Ono što je bilo dobro je smanjen broj roditelja koji jd dovodio decu zbog povišene temperature .

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena