Yunet
 

Društvo

Potpisan Memorandum o razumevanju između Pančeva i kineskog grada Donguana

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. septembar 2021. • 11:50 •

Potpisan Memorandum o razumevanju između Pančeva i kineskog grada Donguana

Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika Pančeva, danas je u Gradskoj upravi potpisala Memorandoum o razumevanju sa kineskim gradom Donguanom. Tim povodom prisutni su putem video konferencije razgovarali o značaju saradnje i njenom unapređenju. Prikazani su i promotivni fimovi  o Pančevu i Donguanu.

Memorandum o razumevanju između Pančeva i kineskog grada Donguana potpisan je u Gradskoj upravi. U ime Pančeva potpisnik je bila Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika. Na video konferenciji, organizovanoj ovim povodom, prisutni su razgovarali o produbljivanju prijateljskih veza kao i nastavku saradnje u svim oblastima rada i života.

Inicijativa za zbratimljenje gradova potekla je od Pančevca Marka Jagodića koji već dugo živi u Kini. U periodu priprema za bratimljenje održan je Link zbratimljenih gradova, čiji domaćin  je bio Donguan, a okupio je i druge gradove sa kojima su zbratimljeni. Pančevo je u ovom procesu učestvovalo još na 4 događaja: virtuenoj  izložba fotografija mladih, izložbi, salonu mladih na temu pandemije i vebinaru.

Dragana Kuprešanin osvrnula se i na pandemiju kovid – 19 i saradnju koju su tada ostvarile Kina i Srbija. Ona je podsetila da je nedavno održan i vebinar na kome je predsednik Skupštine grada, Tigran Kiš predstavio Pančevo, investicione i  privredne potencijale.  Ona je napomenula da je Pančevo grad sa rastućim brojem  malih i srednjih preduzeća, grad u kome se održavaju mnoge kulturne i sportske manifestacija, kao i da je sedište moderne industrijske proizvodnje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena