Yunet
 

Društvo

Održan Drugi memorijal u čast heroja sa Košara, Miroslava Gucunju neće zaboraviti njegov Sombor

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. septembar 2021. • 14:04 •

Održan Drugi memorijal u čast heroja sa Košara, Miroslava Gucunju neće zaboraviti njegov Sombor

Ime Miroslava Gucunje odjekivalo je sinoć Somborom. Iz hiljadu grla skandiralo se heroju sa Košara, po kojem ime nosi memorijalni turnir u gradu na severu Srbije. Pozdravljeni su i preživeli srpski junaci koji su došli da uveličaju događaj, a ceo spektakl začinjen je sa 11 boks mečeva.

Borba večeri bila je megdan između Antonija Biseta (BK Sombor) i Igora Rogića (BK Partizan). Gost je zasluženo slavio i na taj način postao osvajač 2. Memorijalnog turnira “Miroslav Gucunja”.

Poklone ispred grada Sombora junacima sa Košara uručio je potpredsednik skupštine Radomir Leković, a pehar prvaka države u ime BK Sombor na poklon majci junaka Kosani Gucunji dodelila je većnica za sport Antonija Nađ-Kosanović.

Mečevima je prisustvovao i predsednik BS Vojvodine Marko Gašić, a spektakularnu bakljadu su organizovali momci iz Fondacije “Junak”. Podsetimo, Somborci su ekipni prvaci Srbije i titulu su svečano proslavili u ringu svi zajedno sa svojim sugrađanima, pokazavši na taj način da je Sombor postao centar srpskog boksa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena