Yunet
 

Društvo

Otvoren vrtić u Banatskom Brestovcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. septembar 2021. • 18:10 •

Otvoren vrtić u Banatskom Brestovcu

Od 8. januara pri Osnovnoj školi „Olga Petrov“ u Banatskom Brestovcu otvoren je vrtić za decu uzrasta od tri do pet i po godina. Vrtić je otvoren zahvaljujući sredstvima Grada Pančeva i zbog velike zanteresovanosti roditelja. Pored vrtića, u školi radi i pripremna predškolka grupa u kojoj ima 20 – toro dece.

Vaspitači iz vrtića dugo se pamte, jer je ovaj period odrastanja jedan od najlepših. Mališani u Banatskom Brestovcu imaju idealne uslove i ne kriju zadovoljstvo da vole ovde da dolaze.

Danijela Mihajlović, vaspitačica, kaže da vrtić pri školi u Brestovcu ima mešovitu grupu dece uzrasta od tri do pet i po godina.

Pored vrtića, škola ima i pripremnu predškolsku grupu, u koju je ove godine upisano 20 – toro dece, koja se spremaju za polazak u prvi razred.

Vrtić u školi „Olga Petrov“ otvoren je 8. januara ove godine. U vrtić je upisano 24. dece  i to je maksimalan broj. Trenutno je na listi čekanja njih petoro, kaže Daliborka Bojković Breti, direktorka škole.

Prema njenim rečima poslednje dve godine u školi ne radi produženi boravak, zbog epidemije Kovid -19.

U školi se nadaju da će se povećati zainteresovanost roditelja za produženi boravak i da će od naredne školske godine ponovo deca ostajati u školi i tu raditi zadatke sa vršnjacima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad