Yunet
 

Društvo

Vatrogasci predstavili svoja vozila i opremu u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. septembar 2021. • 17:21 •

Vatrogasci predstavili svoja vozila i opremu u Pančevu

Na platou ispred Gradske uprave grada Pančeva vatrogasci su predstavili svoja vozila i opremu. Povod je dupli praznik: Dan sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i “Presveta Bogorodica nesagoriva kupina” – slava svih vatrogasaca spasilaca Republike Srbije. 

Važan dan za srpske vatrogasce je 17. septembar, kada obelezavaju Dan sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i slavu “Presvetu Bogorodicu nesagorivu kupinu”. Ova slava je i na simboličan način povezana sa vatrogascima, jer proslavlja grm kupine koji gori, a ne sagoreva. Pančevački vatrogasci su ova dva praznika obeležili  predstavljanjem svojih vozila i ostale vatrogasne opreme na platou ispred Gradske uprave. Ovo je bila prilika da građani, ali pre svega deca, popričaju sa vatrogascima i saznaju nešto više o njihovom pozivu.

Boro Majkić, komandant vatrogasno-spasilačkog bataljona kaže da je ovo odlična prilika da promovišu svoj poziv i da ga približe građanima.

Predrag Aničić, komandir vatrogasno-spasilačke jedinice, kaže da ovaj posao mora pre svega da se voli. Ipak, dodaje da nije lako i da posao vatrogasca podrazumeva i lepe i one manje lepe trenutke.

U slučaju bilo kakvih požara, ovi hrabri ljudi su uvek tu kada treba da zaštite i spasu nečiji život.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena