Yunet
 

Društvo

“Bakice” iz Uzdina organizovale dve tradicionalne manifestacije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. septembar 2021. • 16:32 •

“Bakice” iz Uzdina organizovale dve tradicionalne manifestacije

Udruženje žena „Bakice“ iz Uzdina organizovale su proteklog vikenda tradicionalne manifestacije „Etno duga“ i „Krompri kao nazastupljenija namirnica“. Udruženja sa teritorije opštine Kovačica izlagale su svoje ručne radove, a donele su i tradicionalna jela od krompira.

Udruženje žena „Bakice“ iz Uzdina održalo je dve tradicionalne manifestacije koje je svečano otvorio generalni konzul konzulata u Vršcu Daniel Bala. Prisutnima se obratio i predsednik Nacionalnog saveta Rumunske nacionalne manjine u Srbiji Daniel Magdu.

Manifestacija „Etno duga“ koja je posvećena nošnjama, održana je po 13. put. Svoje nošnje i ručne radove predstaviulo je sedam udruženja sa teritorije Opštine Kovačica, kao i KUD iz Futoga.

Istog dana, uzdinske Bakice organizovale su i gastronomsku manifestaciju posvećena krompiru. Članice udruženja su donele kako slatke tako i slane poslastice od krompira.

Iz Uzdina smo poneli uverenje da smo kao država bogati onoliko, koliko umemo da poštujemo i čuvamo različitosti u našem društvu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena